четвер, 19 грудня 2013 11:21

"Янукович змушений буде піти, морального тиску він не витримає" - Ліза Шапошник

Волонтер Ліза Шапошник стала улюбленицею київського Євромайдану. Дівчина має діагноз ДЦП. Та, попри обмежені можливості, вона вже 17 днів працює волонтером на кухні.

"З роботи пішла, бо не можу лишатися байдужою. Роботу ще знайду, гроші встигну заробити. Зараз я повинна бути на Майдані. Саме тут вирішується долю нашої країни і українського народу", - сказала Ліза Шапошник кореспонденту Gazeta.ua.

"Наприкінці листопада по новинах почула про події на Майдані і вирішила прийти і подивитися. Походила поміж людьми, послухала виступи опозиції зі сцени. Наступного дня прийшла ще раз і залишилася. Тоді ж вирішила хоч чимось допомогти всім цим людям. Розуміла, що повноцінно працювати не зможу. Але надіялася, що хоч якась робота для мене знайдеться. Волонтери були здивовані, але мене записали. Спочатку працювала на розносі. За кілька годин рук вже не відчувала і попросила легшу роботу. Наступного дня різали лимони, а тепер відкриваю етикетки від чайних пакетиків. Вони дуже заважають, коли з розносу береш чай. Відривати етикетки не набридає. Зараз це — моя улюблена робота", - додала вона.

Ліза цілими днями працює на кухні. Спить вона у приміщенні будинку профспілок.

"Коли ночувала там вперше, мені наснився один сон. Я стояла із українським прапором на плечах. До мене підійшла якась жіночка і вдягла мені на голову червоно-чорний прапор із написом "Воля або смерть". Тоді зрозуміла, що це знак. Буду стояти до останнього. Янукович змушений буде піти. Весь народ проти нього піднявся. Морального тиску він не витримає", - сказала дівчина.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович змушений буде піти, морального тиску він не витримає" - Ліза Шапошник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі