пʼятниця, 16 жовтня 2009 14:04

Американці вважають Обаму не гідним Нобелівської премії

Американці вважають Обаму не гідним Нобелівської премії

Кількість американців, які проголосували б за переобрання президента США Барака Обами на другий термін за півроку скоротилась на 9%, йдеться в опитуванні, проведеному для телеканалу "Фокс ньюс".

Якби наступні президентські вибори проводилися не в 2012 році, а зараз, то за переобрання Обами на другий термін проголосували б 43% опитаних, тоді як в кінці квітня цей показник складав 52%.

Опитування також показало, що на даний момент 49% американців схвалюють діяльність Обами на посту глави держави. Таким чином, вперше за той час, як "Фокс ньюс" проводить подібні опитування, цей показник у Обами опустився нижче за відмітку в 50%.

Кажучи про політику Білого дому щодо Афганістану, лише 41% респондентів висловився на підтримку заходів, що вживаються Вашингтоном в цій країні, тоді як 43% не схвалюють дії США. У тому, що стосується політики США щодо Ірану, то ці показники складають, відповідно, 44% і 43%.

Опитування показало, що 48% опитаних схвалюють дії Білого дому з боротьби з економічними труднощами і 49% не згодні з економічною політикою адміністрації Обами.

Торкаючись питання про нещодавнє присвоєння американському президентові Нобелівської премії миру, 65% респондентів відповіли, що вважають, що Обама не заслуговував подібної честі, тоді як прихильниками подібного рішення Нобелівського комітету є 29% американців.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Американці вважають Обаму не гідним Нобелівської премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі