пʼятниця, 09 червня 2023 22:53

Спецтема: Війна Росії проти України

2-3 місяці, і Україна отримає F-16

2-3 місяці, і Україна отримає F-16
Для початку контрнаступу ЗСУ достатньо наданих країнами НАТО літаків МіГ-29, вважає екскомандувач сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак. Фото: Укрінформ

Україна отримає винищувачі F-16 вже через 2-3 місяці.

Для початку контрнаступу ЗСУ достатньо наданих країнами НАТО літаків МіГ-29. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив польський експерт, екскомандувач сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак.

"На мою думку, через два-три місяці Україна матиме літаки F-16, оскільки українські пілоти, без сумніву, вже готові їх експлуатувати", – зазначив Скшипчак.

Він висловив думку, що підготовка українських пілотів на F-16 "триває вже давно", оскільки навчання пілота на літаках цього типу є довготривалим процесом.

На переконання експерта, Україна перебуває на етапі, коли "українські пілоти вже майже готові використовувати F-16 у бою". Відтак зараз має бути лише прийнято рішення, з яких країн будуть літаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У мене був просто день щастя" - Зеленський розповів про обіцяні F-16

За словами генерала, літаки F-16 можуть передати США, а літаки F-18, про які останнім часом також ведеться мова, також є дуже хорошими в експлуатації.

Скшипчак висловив думку, що Україна не повинна чекати на F-16, а має здійснювати контрнаступальну операцію на тій техніці, яку вже отримала від Заходу.

"Україна отримала МіГи-29 і дасть собі раду на першому етапі контрнаступу. Зараз має бути завдано перший удар", – підкреслив генерал.

Екскомандувач сухопутних військ Польщі наголосив, що перед самітом НАТО має статися щось, що покаже – Україна гідна довіри.

"Настав час довести, що українська армія, завдяки значній підтримці Заходу, у змозі розбити частину російської армії в Україні. Це той аргумент, який президент Володимир Зеленський мусить покласти 11-12 липня на столі перед Столтенбергом у Вільнюсі. Дуже важливо, що на це також чекає український народ", – констатував Скшипчак.

На Заході зараз обговорюють можливість передачі Україні "десятків" винищувачів F-18 разом із літаками F-16.

Це може бути можливо, коли Австралія, Канада, Швейцарія та Фінляндія перейдуть на винищувачі F-35, повідомило Politico

Тоді десятки старих, але справних F-18 можуть бути доступні для експорту.

Зараз ви читаєте новину «2-3 місяці, і Україна отримає F-16». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі