пʼятниця, 14 серпня 2009 12:43

18 серпня запустять електричку з Троєщини на правий берег Києва

18 серпня запустять електричку з Троєщини на правий берег Києва

Перший запуск міської електрички сполученням "Троєщина" - станція "Київ-Петрівка" запланований на вівторок, 18 серпня. Цей проект вирішить проблему транспортного повідомлення житлових масивів Троєщина, Райдужний і Воскресінка з правим берегом Дніпра.

Міська електричка курсуватиме по Петровському залізничному мостовому переїзду. Залізничне кільце завдовжки 42 кілометри охоплює майже весь центр міста за винятком Шевченківського району. До електрички пасажирів підвозитимуть автобуси NN 59, 60 і 61.

Пропуск пасажирів здійснюватиметься автоматизовано, через турнікети. Вартість проїзду буде встановлена на рівні міських тарифів в муніципальному громадському транспорті. Пасажири пільгових категорій користуватимуться транспортом безкоштовно.

Для міських перевезень Південно-Західна залізниця підготувала три електропоїзди. Один з них повністю переобладнаний у формат поїздів метрополітену, саме його і пустять на маршрут. За один раз такий електропоїзд зможе перевозити до 1,5 тисяч пасажирів.

"Ми відмовилися від практики навантаження мостів за рахунок збільшення кількості одиниць традиційного громадського автотранспорту. Замість цього вибрали кардинально інший шлях. До того ж, електротранспорт є екологічно безпечним порівняно з тим, який працює на паливно-мастильних матеріалах", - пояснив перший заступник голови КМДА Денис Басс.

Хрещатик, Ліга

Зараз ви читаєте новину «18 серпня запустять електричку з Троєщини на правий берег Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі