понеділок, 23 травня 2022 13:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Прихисток ВПО: у Києві власники житла можуть отримати компенсацію

Прихисток ВПО: у Києві власники житла можуть отримати компенсацію
У Києві власники житла можуть отримати компенсацію за ВПО. Фото: УНІАН

У Києві містяни можуть отримати компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник 23 травня.

Щоб отримати компенсацію, кияни мають самостійно внести відомості про житло, доступне для безоплатного розміщення переселенців, до вебресурсу "Прихисток". Також цю інформацію повинна внести відповідна районна держадміністрація після подання заяви власника житла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці за кордоном щодня витрачають майже $100 млн

"Заяву в довільній формі із вказанням прізвища, ім'я та по батькові від кожної розміщеної особи потрібно подати до ЦНАПів Києва. Заява подається і в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості із зазначенням можливості надалі розміщувати внутрішньо переміщених осіб у цьому житловому приміщенні", - ідеться в повідомленні.

Для отримання компенсації не пізніше ніж протягом п'яти днів з дня закінчення звітного місяця необіхдно подати до ЦНАПу заяву за встановленою формою та пред'являє відповідні документи, перелік яких розміщено на сайті.

ЦНАПи Києва працюють з понеділка до п'ятниці з 9:00 до 17:00. Усю актуальну інформацію можна отримати за телефонами гарячої лінії call-центру: 0(44) 202 60 38, 0(44) 202 60 39.

Роботодавці, які під час війни влаштували на роботу внутрішньо переміщених осіб, можуть отримати 6,5 тис. грн від держави. Платитимуть за кожного такого співробітника. Заявку на компенсацію витрат можна оформити онлайн, але за п'ять днів після праце­влаштування.

Зараз ви читаєте новину «Прихисток ВПО: у Києві власники житла можуть отримати компенсацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі