![Як зрозуміти, що пора міняти сковорідку: головні ознаки](https://static.gazeta.ua/img2/cache/preview/1168/1168757_w_300_lq.jpg?v=0)
Сковорідки є одними з тих приладів, які господині викидають у смітник в останню чергу.
Але як зрозуміти, що час користування цим незамінним кухонним приладдям закінчився.
Наприклад, скільки "живе" звичайний алюмінієвий посуд з антипригарним покриттям і за якими ознаками можна зрозуміти, що його пора міняти, пише ukr.media.
За словами експертів, міняти сковорідки слід, коли зношується або пошкоджується антипригарне покриття. Визначити це можна візуально, — найчастіше дно і боки дряпаються. Якщо видно метал, точно пора купувати нову. Іноді покриття стає неоднорідним — десь темніше, десь світліше. Це ще одна вірна ознака.
При пошкодженому покритті антипригарні властивості втрачаються, — їжа починає прилипати і горіти. Але виділення якихось небезпечних сполук не відбувається. Таке можливо, якщо залишити пошкоджену сковорідку на вогні на кілька годин, але зазвичай ніхто так не робить.
Фахівці зазначили, що в середньому прості алюмінієві сковорідки з антипригарним покриттям розраховані на 1000 циклів приготування. Тому оцінити, скільки посуд прослужить днів або років складно, — всі ми готуємо в різних режимах.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трюк із зубною пастою, який відчистить каструлі та сковорідки без зайвих зусиль
Однак знос може прискорити неправильний догляд. Найкраще сковороди мити руками, — у посудомийній машині покриття стирається швидше.
Рекомендується ручне миття неабразивними губками і нейтральними засобами. І краще не залишати сковороди висихати природним способом, а витерти їх рушником. У нас вода жорстка, — на поверхні залишаються білі краплі, або вапняний наліт, який виступає як абразив для покриття. І коли ви будете потім смажити, виникнуть подряпини.
Жир та нагар на сковорідці ‒ одна з найбільших кухонних проблем. Впоратись із нею можна за допомогою дорогих найновіших засобів.
Але є й кілька простих і перевірених методів. Поради, як легко й швидко очистити сковорідку зібрала Gazeta.ua.
Коментарі