середа, 31 січня 2024 23:45

Трюк із зубною пастою, який відчистить каструлі та сковорідки без зайвих зусиль

Трюк із зубною пастою, який відчистить каструлі та сковорідки без зайвих зусиль
Лайфхак із зубною пастою, який допоможе відмити каструлі до блиску Фото: pixabay

Кожна господиня прагне мати на кухні ідеально чистий посуд. Йдеться не лише про тарілки чи склянки, а й про інше кухонне начиння, яке дуже швидко забруднюється.

Хочеться, щоб каструлі та сковорідки виблискували чистотою. Якщо хімічні засоби для миття не дають бажаного результату, спробуйте цікавий незвичний лайфхак, який зможе відчистити нагар з посуду, каструлі чи сковорідки. Це можна зробити швидко і без зайвих зусиль, пише hochu.

Для цього способу знадобиться:

кока-кола;

зубна паста;

пульверизатор.

Для цього потрібно у 0,5 літра кока-коли додати 1 тюбик будь-якої доступної за ціною зубної пасти. Добре перемішати вміст, щоб компоненти змішалися. Перелити отриманий розчин у пульверизатор і нанести отриманий засіб на брудну поверхню. Якщо забруднення сильні, можна залишити засіб на поверхні на кілька хвилин, а потім просто змити під проточною водою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Решітка плити стане, як нова: які два ефективні способи відмиють гар та жир

Зубна паста може використовуватися для чищення нагару раз на тиждень або раз на два тижні, залежно від ступеня забруднення. Вона не тільки очищує, але й дезінфікує поверхню, а також надає їй блиску.

Зубна паста може допомогти видалити нагар з підошви праски. Для цього потрібно змішати 1 ч. л соди чи солі з невеликою кількістю зубної пасти. Нагріти праску до середньої температури та вимкнути з розетки. Суміш нанести на підошву приладу й чистити губкою або зубною щіткою.

Жир та нагар на сковорідці ‒ одна з найбільших кухонних проблем. Впоратись із нею можна за допомогою дорогих найновіших засобів.

Але є й кілька простих і перевірених методів. Поради, як легко й швидко очистити сковорідку зібрала Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Трюк із зубною пастою, який відчистить каструлі та сковорідки без зайвих зусиль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі