вівторок, 08 серпня 2023 11:10

Як вивести пляму від кетчупу з білого одягу: ефективні способи

Як вивести пляму від кетчупу з білого одягу: ефективні способи
Плями від кетчупу особливо важко виводяться з білого одягу. Фото: kirpi4ik.com.ua

Багатьом приємно носити білий одяг, незважаючи на те, що він не надто практичний.

Найгірше у користуванні білим одягом ‒ його прання. Особливо, якщо доведеться відіпрати кетчуп. Про те, як вивести пляму від кетчупу на білому одязі, пише Gazeta.ua.

Щоб ідеально відіпрати кетчуп з білого, важливо діяти швидко. Цей соус має у своєму складі природний барвник інтенсивного кольору та жирову основу. Тому не варто відкладати прання, адже пізніше вивести пляму буде важче.

Насамперед потрібно зібрати з поверхні одягу залишки кетчупу, щоб вони не нашкодили ще більше. Робити це слід обережно, не можна сильно тиснути на тканину, щоб пляма не в'їлася ще більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для чого у пральній машині три відсіки в лотку для порошку: важливо не переплутати

Потім потрібно промити забруднену ділянку під проточною холодною водою. Гаряча вода у цьому випадку може лише нашкодити, бо допоможе плямі ще сильніше закріпитися.

Є два найефективніших засоби, щоб позбутися такої плями ‒ перекис водню та харчова сода.

Коли зберете усі рештки соусу з футболки і промиєте тканину під холодною водою, слід замочити річ у воді з миючим засобом, який має відбілюючий ефект, на 20-30 хв. Після цього потрібно залити пляму перекисом водню, щоб засіб повністю покривав забруднення, залишити на 30-40 хв., а потім змити і випрати звичним способом.

Так само діють при використанні харчової соди. Потрібно розвести у воді невелику кількість соди, щоб вийшла суміш консистенції, як кашка. Нанести цю суміш на пляму, трішки втерти і через 20 хв. змити. Потім річ потрібно випрати з порошком, який має у своєму складі відбілювач.

Ватні ковдри щороку потребують чищення. Найкраще це зробити влітку. Прати їх не можна, а тому якщо немає можливості здати у хімчистку, це можна зробити самому. Лише потрібно докласти добрих зусиль і терпіння.

Вивести масні плями з дивану можна доволі просто. Допоможе великий махровий рушник, кришка для великої каструлі і капсула для прання в пральній машині.

Зараз ви читаєте новину «Як вивести пляму від кетчупу з білого одягу: ефективні способи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі