субота, 16 грудня 2023 23:47

Для чого у пральній машині три відсіки в лотку для порошку: важливо не переплутати

Для чого у пральній машині три відсіки в лотку для порошку: важливо не переплутати
Лоток для порошку в пральній машині зазвичай має три відсіки. Фото: poltava.to

Хоча пральну машину нині має майже кожна родина, далеко не всі добре обізнані з її функціями.

Наприклад, багато людей не знають, чому в лотку для пральних засобів аж три відсіки. Але використовувати їх потрібно за призначенням, що уникнути проблем з технікою, пише Gazeta.ua.

Відсіки для пральних засобів у машині зазвичай позначені цифрами, зірочкою або квіткою. А порядок їх розташування залежить від марки пральної машини.

Традиційно арабською цифрою 1, римською I або літерою А позначають відсік, призначений для попереднього прання або замочування білизни. Це необхідно, щоб максимально ефективного видалити застарілі плями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко відіпрати білі шкарпетки: ефективний народний спосіб

Під час замочування тканина розтягується і набухає, тому машині легко справлятися з брудом. Якщо обраний режим прання не передбачає замочування, до цього відсіку не потрібно засипати порошок чи інший засіб. Якщо обрано програму, що передбачає прання у два етапи, то до першого відсіку потрібно засипати засіб для прання.

Літерою B або римською цифрою II зазвичай позначений відсік для основного прання, незалежно від обраної програми. Саме до нього потрібно засипати порошок під час вибору будь-якого режиму прання.

А до відсіку, позначеного "зірочкою" або "квіткою", потрібно заливати кондиціонер або ополіскувач. До нього також додають інші додаткові засоби для прання. Кондиціонер можна заливати до прання чи під час процесу. Важливо лише встигнути до того, як машина почне набирати воду для полоскання, інакше засіб не потрапить до барабана.

Якщо ж відсіки переплутати й, наприклад, до відсіку для кондиціонера засипати порошок, а до відсіку для основного прання кондиціонер, то машина випере речі кондиціонером, а прополоще їх порошком.

Після прання речей дверцята пральної машинки слід залишати відчиненими. У цьому вкотре переконують майстри, які ремонтують побутову техніку. Тоді вона прослужить довше. Коли дверцята якийсь час закриті, періодично з'являються неприємні наслідки.

Проводити професійну чистку пральної машини потрібно раз на рік. Зокрема, це допомагає позбутися накипу та іншого бруду, який накопичує пральна машина. Зазвичай техніку очищають майстри у спеціальних сервісних центрах.

Зараз ви читаєте новину «Для чого у пральній машині три відсіки в лотку для порошку: важливо не переплутати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі