неділя, 06 серпня 2023 20:40

Як легко відіпрати білі шкарпетки: ефективний народний спосіб

Як легко відіпрати білі шкарпетки: ефективний народний спосіб
Щоб білі шкарпетки добре відіпралися, їх потрібно прокип'ятити. Фото: poradum.com.ua

Із усіх речей чи не найчастіше доводиться прати шкарпетки. Оскільки вони забруднюються найбільше, тому й зусилля доводиться докладати відповідні.

Особливо важко впоратися із пранням білих шкарпеток. Про один з найефективніших народних способів ефективно випрати білі шкарпетки, пише Gazeta.ua.

Класичним способом відбілити речі вважають кип'ятіння. Застосувати його можна й до білих шкарпеток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 видів взуття, з якими не носять шкарпетки влітку

Спочатку слід випрати шкарпетки звичним способом – у пральній машині або вручну, щоб позбутися основних забруднень, які не в'їлися. Потім потрібно покласти шкарпетки в каструлю, залити водою й додати миючий засіб – можна пральний порошок. Каструлю ставлять на середній вогонь.

Коли вода почне нагріватися, слід періодично перемішувати її вміст. Робити це краще дерев'яною ложкою. А коли вода в каструлі закипить, її потрібно потримати на плиті приблизно 20 хвилин. Потім речі можна прополоскати у теплій воді і почепити сушитися.

Однак, варто звертати увагу на матеріал, з якого виготовлені шкарпетки, й зважати на те, чи витримає він високу температуру.

Ідеальним середовищем для розмноження мікробів і бактерій у будинку чи квартирі є ванні кімнати.

Тому важливо їх регулярно й ретельно прибирати. Потрібно не лише мити раковину, унітаз та душ, а й чистити деякі речі. Про те, які предмети у ванній кімнаті збирають найбільше бруду, пише Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як легко відіпрати білі шкарпетки: ефективний народний спосіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі