понеділок, 25 грудня 2023 23:10

Чому не слід використовувати оцет для чистки пральної машини: пояснюємо

Чому не слід використовувати оцет для чистки пральної машини: пояснюємо
В суспільстві ходять дуже популярні домашні варіанти чищення, де використовується дешеві засоби, такі як: оцет, лимонна кислота, сода та інші компоненти. Фото: YouTube канал Progress Way

Проводити професійну чистку пральної машини потрібно раз на рік.

Зокрема, це допомагає позбутися накипу та іншого бруду, який накопичує пральна машина. Зазвичай техніку очищають майстри у спеціальних сервісних центрах.

Проте в суспільстві ходять дуже популярні домашні варіанти чищення, де використовується дешеві засоби, такі як: оцет, лимонна кислота, сода та інші компоненти. Але такі народні чистки не рекомендовані для пральних машин. Gazeta.ua пояснює, чому не варто використовувати такі засоби.

Так, один з популярних способів очищення – за допомогою оцту.

200 мл 9% оцту, виливають у відсік для кондиціонера, вмикають прання без білизни. Водночас обирають найвищу температуру з найдовшою програмою.

Через 20 хвилин машину ставлять на паузу та чекають 1,5-2 год, а потім знову вмикають прання.

За відгуками, таке очищення дозволяє позбутися від цвілі, грибка, неприємного запаху та накипу.

Проте оцет негативно впливає на прилад і може викликати цілу низку проблем із технікою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не варто залишати мокрий одяг у пральній машині надовго: пояснюємо

Це пов'язано з кількома факторами:

– Оцет має кислотну природу, тож його використання впливає на герметичність, гумові ущільнювачі та інші елементи пральної машини. Очищення оцтом може призвести до пошкодження деяких частин приладу та витоку води.

– Також оцет може спричинити корозію металевих деталей у пральній машині, зокрема трубок та з'єднувальних шлангів. Регулярне очищення приладу кислотою призведе до появи витоків та несправностей в роботі машини.

– Оцет негативно впливає на електронні компоненти. Кислота може спричинити корозію контактів і викликати несправності в роботі електронних схем.

Щоб очистити свою пральну машину, не використовуючи оцет, радимо застосувати такі поради:

– Періодично очищуйте пральну машину, запускаючи цикл прання на високій температурі з використанням спеціального машинного очищувача або мийного засобу.

– Після кожного прання залишайте дверцята машини відкритими. Це допоможе уникнути неприємних запахів та плісняви.

– Регулярно очищуйте фільтри та промивайте відсік для порошку.

Винахід пральної машини набагато спростив життя людей. Однак, незважаючи на бажання закинути в неї весь брудний одяг та домашній текстиль, слід знати, що є речі, які не можна прати в машинці.

Одні з них можуть зіпсуватися після такого прання, інші здатні й самі пошкодити барабан чи інші деталі пральної машини. Gazeta.ua з'ясувала, що належить до таких речей.

Зараз ви читаєте новину «Чому не слід використовувати оцет для чистки пральної машини: пояснюємо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі