четвер, 03 серпня 2023 09:25

Як випрати плями від ягід: ефективні способи здивують результатом

Як випрати плями від ягід: ефективні способи здивують результатом
Є кілька бюджетних способів позбутись плям на одязі від ягід фото: realist

Виводити плями на одязі - завдання не з легких. А плями від ягід вважають одними з найважчих.

Свіжі плями видаляються простіше та швидше, ніж ті, яким уже місяць та й навіть більше. У жодному разі не періть ягідні плями милом. Луг, що вступив у реакцію з кислотою, лише погіршить ситуацію, передає Gazeta.ua.

Як ефективно видалити плями від ягід з будь-якої тканини

Запорукою успішного видалення плями є якнайшвидша її обробка. Як тільки помітили пляму на одязі спробуйте негайно її намочити холодною водою з виворітного боку.

Якщо під рукою немає засобу для чищення плям, можете спробувати видалити бруд на білій натуральній тканині гарячою водою.

Лимонна кислота або половинка лимону добре справляються з плямами на білих та кольорових речах.

Ще одним дуже поширеним способом видалення плями є сода і оцет. Попередньо обробіть брудну ділянку содою, додайте столову ложку оцту та залиште на 10-15 хв. Натріть забруднену ділянку миючим засобом, а потім виперіть у машині або вручну.

Як вивести сухі плями від ягід

Іноді неможливо одразу замочити пляму від ягід, з часом вона висихає та стає набагато складніше її очистити. Є простий та бюджетний рецепт з підручних матеріалів, які є у кожного.

Приготуйте розчин з 20 г спирту та 2 г лимонної кислоти. Підігрійте до 40 градусів, опустіть у суміш забруднений одяг і дайте плямі час для виведення. Потім прополощіть річ у теплій воді з невеликим вмістом оцту або лимонної кислоти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищать плями від поту: 5 способів повернути ідеальну чистоту одягу

Плямовивідник – найкращий друг у видаленні бруду

Високоякісний очищувач плям – це інвестиція, яку варто завжди тримати під рукою. До їхнього складу входять ензими, активний кисень та інші компоненти, які допомагають боротися з плямами від ягід і не тільки. Вони – гарант збереження первинної текстури тканини.

Поставити пляму на білій тканині – простіше простого, а вивести забруднення – ціла наука. Якщо ви зневірилися у своєму порошку, спробуйте замінити його на таблетки для очищення зубних протезів.

Такі препарати знайомі людям, які змушені носити протези, знімні системи для корекції положення зубів.

Зараз ви читаєте новину «Як випрати плями від ягід: ефективні способи здивують результатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі