вівторок, 09 серпня 2022 04:23

У Молдові підтвердили перший випадок мавпячої віспи

У Молдові підтвердили перший випадок мавпячої віспи
Початковими симптомами мавпячої віспи можуть бути лихоманка та жар. Фото: eastnews.ua

У Молдові зареєстрували перший випадок зараження мавпячою віспою.

Захворів громадянин США, який прибув у Молдову з робочим візитом. Про це повідомляє NewsMaker.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мавпяча віспа: ВООЗ оголосила надзвичайну ситуацію

Чоловік звернувся за медичною допомогою в інфекційну лікарню Тома Чорбе, де його госпіталізували з підозрою на віспу. Із симптомів у пацієнта були жар, слабкість і висип.

Взяті аналізи передали в лабораторію Національного агентства громадського здоров'я, яка і підтвердила у іноземця мавпячу віспу. У Міністерстві охорони здоров'я Молдови також з'ясували, що в США чоловік контактував з хворим на віспу мавп.

Перший випадок зараження мавпячою віспою підтвердили в Польщі. Загалом було близько 10 підозр на захворювання.

В Україні реєструватимуть випадки мавпячої віспи, але епідеміологічного спалаху боятися не варто. Такий прогноз дав головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Початкові симптоми: лихоманка, головний біль, м'язові болі, біль у спині, збільшення лімфатичних вузлів, виснаження. Може бути висип, який часто починається на обличчі, а потім поширюється на інші частини тіла, зокрема на геніталії.

Експерти вважають, що молоді люди більше ризикують заразитися чи захворіти на цю недугу, оскільки вони рідше були вакциновані проти віспи, яку подолали у 1980-х.

Зараз ви читаєте новину «У Молдові підтвердили перший випадок мавпячої віспи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі