четвер, 19 вересня 2024 17:36

До чи після їжі: коли найкорисніше їсти фрукти

До чи після їжі: коли найкорисніше їсти фрукти
Фото: pinterest

Фрукти - це справжнє джерело вітамінів і енергії, але мало хто знає, що важливо вживати їх до основного прийому їжі, а не після.

Вся справа в тому, як наш організм засвоює поживні речовини. Вчені пояснюють, що споживання фруктів перед їжею сприяє кращому травленню, запобігає здуттю живота та забезпечує оптимальне засвоєння вітамінів.

Фрукти найкраще вживати приблизно за 30 хв. до основного прийому їжі.

Чому не варто їсти фрукти після основної страви

Фрукти, особливо солодкі та кисло-солодкі, містять прості цукри. Їх засвоєння може ускладнитися, якщо ви нещодавно вживали білкову, жирну або крахмалисту їжу. Наприклад, якщо після котлет із смаженою картоплею чи макаронами з'їсти банан або грушу, це може сповільнити процес травлення простих цукрів. У результаті можуть виникнути такі проблеми, як здуття живота, важкість у шлунку або навіть дискомфорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому ввечері фрукти краще не їсти: три головні причини

Як правильно вживати фрукти

Щоб уникнути цих неприємностей, фрукти слід їсти за півгодини до обіду чи вечері. Це дозволить їм швидко засвоїтися, не створюючи додаткового навантаження на травну систему. Якщо ж ви вже пообідали або повечеряли, краще зачекати щонайменше дві години, перш ніж приступати до вживання фруктів.

Таким чином, дотримуючись цього простого правила, ви зможете насолоджуватися фруктами без ризику для свого здоров'я і покращите процес травлення.

Яблука можуть нашкодити при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Кислота та клітковина, що містяться в цих фруктах, негативно впливають на слизову оболонку шлунка та кишківника.

Особливо шкідливі кислі яблука при таких захворюваннях ШКТ, як виразка шлунка та дванадцятипалої кишки, гастрити з підвищеною кислотністю, панкреатити та низка інших недуг.

Зараз ви читаєте новину «До чи після їжі: коли найкорисніше їсти фрукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі