субота, 24 лютого 2024 10:04

До чи після сніданку: коли зранку чистити зуби

До чи після сніданку: коли зранку чистити зуби
Чистити зуби зранку треба після сніданку. Лікар пояснив Фото: pinterest

Звичка чистити зуби вранці, перед сніданком, може сприяти підвищенню чутливості зубів.

Стоматолог Джей Джоші розповів про жахи чищення зубів перед сніданком. Пояснив, чому чищення зубів після сніданку є єдиним вірним способом, пише Express.

"Якщо ви не чистите зуби після сніданку, може виникнути кілька проблем зі здоров'ям порожнини рота. Під час сніданку в роті можуть залишитися частинки їжі і цукру. А це саме те, на чому розмножуються бактерії в роті", - каже Джей Джоші.

Ці бактерії утворюють наліт, липку плівку, яка, якщо її не видалити, може призвести до карієсу та захворювань ясен, пояснив лікар.

Наліт створює кислоти, які можуть руйнувати зубну емаль, що з часом може призвести до карієсу. Крім того, зубний наліт дратує ясна, що може призвести до захворювань ясен і неприємного запаху з рота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як часто міняти зубну щітку. Стоматологи здивували

"Частинки їжі та бактерії, що залишилися в роті після сніданку, можуть сприяти появі неприємного запаху з рота", — підтвердив доктор Джоші.

Час, їжа та напої, що передують чищенню зубів, відіграють у цьому щоденному ритуалі вирішальну роль. Є кілька речей, яких слід уникати перед чищенням зубів, щоб підтримувати належну гігієну порожнини рота та захищати здоров'я зубів.

Хоча регулярно чистити зуби дуже важливо, перед чищенням краще почекати не менше 30 хвилин після вживання кислої їжі або напоїв. Це дає вашій слині можливість нейтралізувати кислоти та повторно затвердіти емалі, зменшуючи ризик ерозії емалі.

Зараз ви читаєте новину «До чи після сніданку: коли зранку чистити зуби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі