середа, 30 грудня 2020 08:49

Covid-19: зробили несподівані висновки про ефективність дезінфекції поверхонь

Covid-19: зробили несподівані висновки про ефективність дезінфекції поверхонь
На поверхнях виявили лише вірусну РНК, а це те, що можна назвати "трупом коронавірусу". Фото: pixabay.com

На початку пандемії радили ретельно дезінфікувати навколишні поверхні та предмети. Наразі вчені вважають, що ризик захворіти від дотику до поверхні, зараженої Covid-19, невеликий. Дієвішими способами захисту від вірусу експерти, як і раніше, вважають носіння масок і уникнення скупчень людей.

Про це повідомив мікробіолог американського Університету Рутгерса Емануель Голдман, пише NPR.

"У лікарнях перевірили поверхні поруч із Covid-пацієнтами та не виявили заразного вірусу. Він дуже слабкий у навколишньому середовищі та швидко розкладається", - зазначив Голдман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перетворюють на мавп: російські ЗМІ брешуть про західні Covid-вакцини

На поверхнях виявили лише вірусну РНК, а це те, що можна назвати "трупом коронавірусу", що не становить небезпеки.

Інформацію підтвердив також фахівець із респіраторних захворювань Національного інституту здоров'я США Кевін Феннелл. За його словами, даних, що підтверджують необхідність дезінфекції поверхонь для захисту від Covid-19 немає. Він закликав більше провітрювати приміщення та використовувати ультрафіолетове антибактеріальне опромінення, аби знищувати вірус у повітрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перелічили найнебезпечніші ускладнення, які спричиняє коронавірус

Україна отримає 16 млн доз вакцини від Covid-19 у межах ініціативи COVAX. Раніше повідомляли, що країні гарантують 8 млн доз безкоштовних препаратів.

Зараз ви читаєте новину «Covid-19: зробили несподівані висновки про ефективність дезінфекції поверхонь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі