четвер, 26 травня 2016 13:29

5 частин тіла, які не можна чіпати руками

5 частин тіла, які не можна чіпати руками
Фото: missbagira.ru

На руках є бактерії, хоч як часто їх мий. Вони швидко забруднюються. Особливо, якщо нігті довгі і полюбляєте прикраси. Вчені довели, що на руках людей, які носять каблучки і відрощують нігті завдовжки понад 2 мм, бактерій і мікробів набагато більше.

Є частини тіла, до яких слід торкатися якомога рідше, щоб не занести інфекцію.

Вуха

Тицяти пальці у вуха небезпечно. Можна пошкодити тонку шкіру вушного каналу або перетинку. Якщо з'явилося відчуття свербіння у вухах - зверніться до отоларинголога. Чистити вуха паличками шкідливо. Замість того, щоб видаляти вушну сірку, ви проштовхуєте її далі.

Очі

Не тріть очі. За винятком тих випадків, коли потрібно витягнути те, що в них потрапило, або вставити контактні лінзи. В очі дуже легко занести мікроби, які спрчиняють кон'юктівіти та інші інфекції. Якщо є відчуття сухості, свербіжу і дискомфорту, краще звернутися до офтальмолога.

Обличчя

Часте торкання руками до обличчя збільшує ймовірність занесення інфекції. Жири, які можуть бути на пальцях, забивають пори.

Рот

Вчені з'ясували, що в середньому людина доторкається до рота або шкіри навколо нього 24 рази на годину, коли їй нудно і нема чим зайнятися. Люди роблять це, навіть коли зайняті, але учетверо рідше. А три чверті всіх мікробів, які потрапляють в організм людини, передаються з рук, якими людина доторкається до рота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:"Коли продуло шию, не можна пити знеболюючі", - терапевт

Нігті

Під нігтями живе ціле царство бактерій. Щоб не наражатися на небезпеку зараження, найкраще мати короткі нігті, а забруднення видаляти м'якою щіточкою. Використання гострих пилок та інших предметів призводить до ушкоджень і появи грибків та бактерій.

Зараз ви читаєте новину «5 частин тіла, які не можна чіпати руками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі