вівторок, 20 листопада 2012 06:30

Температура не спадає через щитовидку

Автор: фото з сайта www.likar.info
  Щоденна температура від 37,2 свідчить про приховану інфекцію в організмі. Найперше варто перевірити щитоподібну залозу та легені. Також — долікувати застуду
Щоденна температура від 37,2 свідчить про приховану інфекцію в організмі. Найперше варто перевірити щитоподібну залозу та легені. Також — долікувати застуду

— Висока температура тримається вже більше місяця, і так — щодня. До того мала цистит. Пролікували антибіотиками, більше не хворіла. Але температура все одно не спадає.  Уже звикла, що зранку в мене — 37,5, а ввечері може навіть 38 бути, — розповідає киянка Поліна Хацкевич, 36 років.

Якщо у здорової людини тримається підвищена температура, в організмі може лишатися недолікована інфекція, каже кандидат медичних наук, столичний терапевт Олексій Рильцов, 44 роки. Лихоманка також буває через застуду, тонзиліт чи гайморит.

— Недавно приходив пацієнт, у нього нежить і кашель тиждень як минули, а температура досі є. Порадив її не збивати. Краще попити вітаміни, які укріплюють імунітет.

Постійну температуру часто викликає гіпертиреоз, коли щитоподібна залоза виробляє забагато гормонів. Перші два тижні інших симптомів немає.

— Згодом починають тремтіти пальці, хворий швидко худне. Людина роздратована, майже нічого не їсть. Може боліти шлунок, нудити.

При туберкульозі, пневмонії, астмі кашлю може й не бути. Про недугу свідчить лише слабкість і висока температура. Часто болять м'язи спини.

— Краще зробити комп'ютерну томографію органів грудної клітки або флюорографію. Бо рентген покаже лише активну форму туберкульозу, а в більшості пацієнтів вона закрита. Також здають кров на наявність антитіл до туберкульозу.

Вегето-судинну дистонію виявляють у 20% дітей і в 70% дорослих. Температура — один із перших симптомів.

— Може лишитися до кінця життя, передається спадково. Буває від важкої розумової та фізичної праці, стресів, неправильного харчування. Часто скаче тиск, хворий худне або набирає вагу, постійно має слабкість і головний біль.

У різних частинах тіла температура не однакова.

— Там, де кровообіг сильніший, термометр показуватиме на 0,5-2 градуси більше. Найкраще міряти температуру в роті, під язиком. Також — під пахвами, але там вона часто змінюється. У прямій кишці вища на півградуса. Така сама температура крові. Найгарячіша печінка — інколи до 40 градусів.

Зараз ви читаєте новину «Температура не спадає через щитовидку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі