пʼятниця, 15 липня 2011 05:30

Книга допомагає кинути курити

Вінничанин 52-річний Олексій Марчук кинув курити після того, як прочитав книжку англійця Аллена Карра "Легкий спосіб кинути палити". До цього курив 35 років.

— Як почав читати, не міг відірватися. Закінчив о третій ночі. Зранку кажу жінці, що я вже некурящий. Але вона не дуже повірила. Бо я колись уже кидав, через півроку зірвався.

Наступного дня після прочитання книжки Марчук зустрівся з друзями. Вони палили, йому ж не хотілося.

— Стою і сочуствую їм. Головне правило, коли кидаєш, треба радіти процесу кидання, а не тоскувати.

Олексій Марчук мріє відкрити свою клініку для позбавлення людей тютюнової та інших видів залежності на основі методики Карра. В Україні таких немає. Найближча — у Москві.

— Дзвонив у Росію. Їм треба заплатити 30 тисяч гривень за дозвіл на використання бренду. У центральному англійському офісі просять за це 15 тисяч фунтів стерлінгів.

Головний лікар вінницького обласного наркодиспансеру Павло Слободянюк не читав книжку "Легкий спосіб кинути палити". Але погоджується з дієвістю методики самоаналізу.

— Куріння передусім психологічна залежність, її треба усвідомити. У курця має бути велика сила волі.

Тим, хто хоче кинути палити, радять їсти якнайбільше помідорів, баклажанів, селери, квасолі, огірків, кабачків, пити молоко. Ці продукти псують смак сигарет. Краще не пити каву, чай, кока-колу, які навпаки покращують смакові відчуття від тютюнового диму.

Зараз ви читаєте новину «Книга допомагає кинути курити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі