четвер, 07 березня 2013 15:32

У шлюбні контракти вносять собак і золоті коронки

У шлюбні контракти вносять собак і золоті коронки
Фото: lady.tochka.net

Чотири найбезглуздіші шлюбні контракти торік підписав столичний юрист Микола Гавура, який працює в одному з київських шлюбних агентств.

"Допомагаю укладати шлюбні контракти як майбутньому подружжю, так і людям, які довго живуть у шлюбі, - пояснює Микола. - Буває таке, що чоловік добре розкрутився, розбагатів. Боїться, щоб жінка не втекла до коханця і не відсудила собі половину його статків. Аби перестрахуватися, підписує шлюбний контракт".

За словами юриста, до шлюбних контрактів часто вносять не тільки нерухомість та автомобілі, але й ресторани, бізнес, рахунки у банку.

"Останнім часом побільшало пунктів про золото. Заносять у контракт не тільки персні і підвіски, але й золоті коронки. Все частіше просять до пунктів про "цінне майно" додати картини, скульптури, дорогі килими і предмети побуту".

Згадує, як торік киянка внесла до контракту свою собаку екзотичної породи.

"Не пам'ятаю, яка порода була у тварини, але коштував пес десь 10 тисяч євро. Пішла жінка на такий крок не випадково. Попередній чоловік подарував їй на іменини кота за 3 тисячі доларів. Коли подала на розлучення після кількох зрад чоловіка, він забрав у неї кота. З ним жінка горювала півроку. Тепер боїться втратити собаку".

Каже, що після весілля молодята часто додають до шлюбного контракту список подарунків.

"Якщо наречена неповнолітня, за неї контракт підписують її батьки. Раз укладав шлюбний контракт 45-річний бізнесмен. Одружувався з 17-річною киянкою, яка щойно закінчила школу. За неї у шлюбному контракті підписувались батьки. У випадку розлучення вона могла претендувати тільки на квартиру. Весь бізнес, як і до шлюбу, належав її чоловіку. У листопаді торік підписували контракт подружжя Антон і Антоніна. Ініціатором контракту була теща. Боялась, що зять-студент присвоїть трикімнатну квартиру дружини і трирічний "ланос".

Згадує, як одне подружжя прописало у контракті розклад перегляду передач по телевізору.

"Жінка не мала права забороняти чоловіку дивитись футбол. Сама переглядала чотири телешоу і два серіали на тиждень. Коли сім'я купила ще один телевізор, цей пункт шлюбного контракту зняли".

Згадує, як допомагав у суді жінці, яка підписала контракт з чоловіком-італійцем його мовою.

"Один з пунктів свідчив про те, що у разі розлучення жінка повинна звільнити будинок чоловіка і лишити з ним їхніх двох дітей. Треба вимагати, аби контракт був перекладений на мову, яку ви розумієте", - радить юрист.

 

Зараз ви читаєте новину «У шлюбні контракти вносять собак і золоті коронки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі