пʼятниця, 14 червня 2024 00:30

Що не можна робити чоловіку при дітях: п'ять дій

Що не можна робити чоловіку при дітях: п'ять дій
П'ять дій, які не можна робити чоловікам при дітях Фото: pinterest

Батько є прикладом наслідування для хлопчика та дівчинки.

Ця відповідальність дуже серйозна.

Тому варто знати, чого не можна робити батькові сімейства при власній дитині. Неважливо, син у нього росте чи донька.

Брехати

Після риболовлі з сином тато гордо розповідає захопленій мамі про те, що він упіймав: "Оооось таку рибину!". Начебто нічого страшного, просто тато сподівається на додаткові бонуси з маминого боку сьогодні ввечері. Але малюк був із татом, коли рибалка-родич витягнув на берег окуня розміром з долоню. І зараз йому зовсім не зрозуміло, навіщо тато перебільшує свої здобутки. А потім мама дивується, чому син розповідає, що за обідом він з'їв "Оооось таку тарілку супу!" і він зовсім не голодний, хоча сам проковтнув лише пару ложок.

Показувати страх

Для малюків тато - найсміливіша і відважна людина на землі. І якщо він чогось боїться, їм цього слід боятися з подвійною силою. Не піддавайтеся паніці, дорогі чоловіки. Просто подавіть у собі природну гидливість, і рішуче атакуйте павука. Нехай ваші домочадці захоплюються сміливістю та безстрашністю доморощеного лицаря і беруть із вас приклад! Тоді в майбутньому на вас обов'язково чекає нагорода. Колись ваша маленька принцеса скаже: "Буду шукати собі чоловіка такого ж сміливого, як мій улюблений татко!.

Загравати з чужими жінками

"Ну як пропустити таку красуню, і не посигналити їй услід? Я ж чоловік ще о-го-го!". Утримайтеся від подібних проявів уваги у бік чарівних незнайомок, принаймні поки з вами дитина. Для неї мама - найкраща та найгарніша жінка у світі. Принаймні поки що. А ваші знаки уваги чужій тітці можуть зародити в дитині страх, що її родина може розвалитися. Адже судячи з поведінки тата, мама для нього не така вже й хороша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виховати нещасливу людину: десять ключових помилок матерів

З'ясовувати стосунки з дружиною

Звичайно, ви дуже хотіли купити цей спінінг. І вже навіть зібрали на це необхідну суму, а тут з'ясовується, що дружині потрібні нові чоботи. Ми вас дуже розуміємо, але постарайтеся знизити децибели, і оберніться на карапуза. Бачите, він наляканий, і найбільший його страх зараз - втратити одного з батьків. Перенесіть розмову на інший час, коли малюка не буде вдома або погодьтеся, нарешті, що чоботи важливіші за спінінг.

Обговорювати рідних

"Я так хотів цей спінінг! Уявляєш, сину, а їй чоботи подавай!". Такий підхід до взаємин з дитиною докорінно неправильний. Як і подібні випади: "Твоя бабуся мені весь мозок з'їла і кров'ю моєю запила!". Намагайтеся утриматися від злісних та саркастичних коментарів у бік членів сім'ї. Нехай малюк сам складе думку щодо домочадців та родичів. Можливо, вона навіть буде збігатися з вашою.

Коли діти регулярно чують від батьків, що немає грошей, вони починають думати, що без них нереально отримати бажане.

Такі вислови матері чи батька стають причиною нереалізованості дітей у майбутньому. Вони виростають невпевненими і постійно вважають, що жити в нужді - це норма. Щоб не зіпсувати дітям життя необдуманими фразами назвемо п'ять заборонених.

Зараз ви читаєте новину «Що не можна робити чоловіку при дітях: п'ять дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі