понеділок, 04 березня 2013 11:37

Як правильно скласти шлюбний контракт

Як правильно скласти шлюбний контракт

Шлюбний контракт між подружжям може бути підписаний як до, так і після реєстрації шлюбу.

Про це Gazeta.ua розповів юрист Микола Гавура.

Він на півставки працює юристом в одному зі столичних шлюбних агентств. Допомагає укладати шлюбні контракти майбутньому подружжю.

"Сьогодні все частіше підписання шлюбного контракту ініціюють жінки. Навіть у Києві багато заможних жінок, які не можуть влаштувати особисте життя. Тому наважуються звернутися у шлюбне агентство. Але кожен сьогодні хоче бути застрахованим, тому обирає шлюбний контракт. Якщо його підписують до шлюбу, то він набуває чинності після того, як шлюб зареєструють у РАЦСі", - розповів юрист.

За його словами, вносити зміни до шлюбного контракту можна хоч щодня.

"Шлюбний договір укладається безстроково або з певним терміном дії. Безстроковий договір закінчується тоді, коли розривається шлюб. Юрист вислуховує прохання і побажання обох сторін, допомагає майбутньому подружжю внести у список усе рухоме і нерухоме майно. На моїй пам'яті одне подружжя внесло у контракт 8 автомобілів, чотири будинки, два готелі і три квартири. Чоловік був депутатом Київради, займав якусь посаду в Київавтодорі, дружина володіла готелями в Криму, мала ресторан у центрі Сімферополя. Контракт переписували щороку. Додали салон краси, два магазини і ресторан на Обухівській трасі", - сказав Гавура.

У контракт, крім авто і квартир, вносять речі антикваріату, картини, дорогі посуд, меблі і килими.

Укладання шлюбного контракту обійдеться від 1 тис. грн. За місяць юрист на шлюбних контрактах заробляє до $1 тис. - майже 8 тис. грн.

"Для складання шлюбного договору доцільно звернутися до професійних юриста і нотаріуса. Вартість послуг останнього стартує від 200 гривень. Контракт повинен бути завірений нотаріусом у присутності обох сторін - чоловіка і дружини. Головне, заздалегідь разом обміркуйте, що буде обумовлено в договорі. Наприклад, за чиї кошти сплачується житло, хто платить за навчання дитини", - підсумував Гавура.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно скласти шлюбний контракт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі