вівторок, 12 лютого 2013 22:24

Нижня палата французького парламенту ухвалила одностатеві шлюби

Нижня палата французького парламенту ухвалила одностатеві шлюби
У січні цього року 63% французів підтримали дозвіл одружуватися та всиновлювати дітей для одностатевих пар. Фото: chernivtsi.comments.ua

У Франції нижня палата парламенту прийняла в цілому законопроект про одностатеві шлюби і право на усиновлення для одностатевих пар, передає Reuters.

Законопроект підтримали 329 парламентарів і 229 проголосували проти нього.

Цю ініціативу, запропоновану соціалістами на чолі з Президентом країни Франсуа Олландом, називають найбільш важливою соціальною реформою у Франції після скасування смертної кари в 1981 р.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції дозволили одностатеві шлюби

Раніше законодавці вже схвалили нове законодавче визначення, відповідно до якого шлюб є ??союзом двох людей будь-якої статі, а не строго чоловіка і жінки. Так, 2 лютого 2013 р. більшість депутатів проголосували за першу статтю законопроекту, яка передбачає легалізацію одностатевих шлюбів.

Верхня палата національного зібрання Франції розгляне законопроект 2 квітня 2013 р., і експерти вважають, що сенатори підтримають своїх колег із національної асамблеї. Якщо він, як очікується, буде прийнятий, Франція стане 12-ю країною, де одностатеві шлюби є законними. Наразі до числа цих країн відносяться Бельгія, Португалія, Нідерланди, Іспанія, Швеція, Норвегія і ПАР.

За даними опитувань громадської думки, у січні цього року 63% французів підтримали дозвіл одружуватися та всиновлювати дітей для одностатевих пар.

Зараз ви читаєте новину «Нижня палата французького парламенту ухвалила одностатеві шлюби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі