понеділок, 28 січня 2013 00:18

На марш на підтримку легалізації одностатевих шлюбів в Парижі вийшли 125 тисяч людей

На марш на підтримку легалізації  одностатевих шлюбів в Парижі вийшли 125 тисяч людей

У Парижі 27 січня пройшли масові демонстрації на підтримку наміру влади Франції легалізувати одностатеві шлюби. Про це повідомляє Associated Press.

У марші, за оцінками поліції, взяли участь близько 125 тисяч демонстрантів, що значно перевищило число учасників попередньої аналогічної акції, що пройшла в грудні. Між тим, зазначає AP, у останньої акції проти одностатевих шлюбів, що пройшла на початку січня, взяли участь близько 340 тисяч чоловік.

Як очікується, французький парламент приступить до розгляду законопроекту у вівторок, 29 січня. Як відзначає AP, ймовірність позитивного підсумку голосування з питання вкрай висока, так як більшість в парламенті належить соціалістам, виступаючим за легалізацію одностатевих шлюбів.

Згідно з останніми опитуваннями громадської думки, легалізацію одностатевих шлюбів підтримують 63 відсотки французів. У порівнянні з аналогічними опитуваннями, проведеними в грудні, число прихильників дій уряду зросла на три відсотки.

У разі ухвалення закону Франція стане 12-ю країною в світі і шостою країною в Євросоюзі, повністю легалізувала одностатеві шлюби.

Зараз ви читаєте новину «На марш на підтримку легалізації одностатевих шлюбів в Парижі вийшли 125 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі