четвер, 02 листопада 2017 07:00

Вчені вирахували ідеальну форму жіночого обличчя

Вчені вирахували ідеальну форму жіночого обличчя
Вчені з США розкрили параметри "ідеального" жіночого обличчя Фото: Flickr

Вчені з Медичної школи Льюїса Катца Темпльського університету штату Філадельфія заявили про те, що знайшли формулу "математичної краси" у дівчат. Фахівці відзначили, що жінки з серцеподібної формою обличчя найбільш близькі до ідеалу краси.

Результати дослідження опубліковані в журналі Aestethic Surgery Journal.

Автор дослідницької роботи Аллан Валк розповів, що поняття "математичної краси" означає ідеальні контури особи, розміри і співвідношення частин, які в своїй сукупності роблять образ гармонійним, збалансованим і приємним. Обличчя серцеподібної форми є ідеалом молодості, а хірурги орієнтуються на дану форму для омолодження пацієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені назвали продукти для поліпшення пам'яті

Команда вчених провела аналіз 55 фотознімків знаменитостей і встановила "ідеал" краси жіночого обличчя. За версією експертів, відстань між правим і лівим очима має становити 59,2 мм, а між вилицями і очима - 13,1 мм. Довжина носа на "математичному ідеалі" обличчя становить 43,6 мм.

"Нам здалося, що ці параметри могли б бути корисні для лікарів, які намагаються знайти кількісне відображення вікових змін і післяопераційних поліпшень", - додав Аллан Валк.

Південнокорейські вчені з'ясували, що прийом їжі на самоті підвищує ризик виникнення метаболічного синдрому, що приводить до відкладення жиру в черевній порожнині.

Зараз ви читаєте новину «Вчені вирахували ідеальну форму жіночого обличчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі