вівторок, 31 жовтня 2017 08:25

Вчені розповіли, чому не можна їсти на самоті

Вчені розповіли, чому не можна їсти на самоті
Вчені виявили зв'язок прийому їжі на самоті і метаболічного синдрому Фото: belchonock

Південнокорейські вчені з'ясували, що прийом їжі на самоті підвищує ризик виникнення метаболічного синдрому, що приводить до відкладення жиру в черевній порожнині.

Це комплекс порушень, що підвищують ризик хвороб серця, інсульту і діабету. Порушення включають збільшення маси вісцерального жиру (в області талії), гіпертонію, підвищення рівнів цукру і холестерину в крові.

Результати дослідження, в якому брали участь 7752 людини, опубліковані на сайті журналу Obesity Research & Clinical Practice.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідники виявили в меду небезпечні для людей речовини

У чоловіків, що харчуються на самоті не менше двох разів на день, ймовірність виникнення синдрому була на 64% вище, ніж у тих, які віддають перевагу їсти в компанії. У жінок цей показник становить 29%.

При цьому ризик ожиріння у чоловіків збільшувався на 45%.

Психолог Ерік Хазелтайн опублікував у виданні Psychology Today статтю, в якій розкрив причини, з яких у людей виникає бажання зайнятися сексом з іншою людиною. На думку фахівця, статевий потяг пробуджується кількома сигналами, які діють на несвідомому рівні.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розповіли, чому не можна їсти на самоті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі