вівторок, 31 жовтня 2017 03:28

В Україні подорожчає імпортне вино

В Україні подорожчає імпортне вино
Фермери очікують підвищення цін на вино.Фото:ipress.ua

Цього року ключові виноробні регіони планети виробили набагато менше вина, ніж зазвичай. Це сталося через кліматичні зміни на планеті.
Тому європейський винний ринок отримає набагато менше винної продукції. В кінцевому результаті це може позначитися на її вартості. Про це повідомляє УНН.
Востаннє істотний виробничий спад вина спостерігався в 1957 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вигоріло до половини виноградників у Каліфорнії

- На дозріванні виноградної ягоди несприятливо позначилися екстремальні заморозки і аномальна спека. Найбільше від негоди постраждали виноградники Італії, Іспанії та Франції, де виноградарі не дорахувалися 26%, 20% і 18% врожаю. Єдиною державою Європейського союзу, якій вдалося уникнути проблем, пов'язаних з кліматичними змінами, стала Португалія. Більше того, місцевим виноградарям навіть вдалося збільшити виробництво на 10%, - кажуть експерти.
Фермери дотримуються позиції, що наслідки неврожаю знайдуть своє відображення в збільшенні вартості вина. Але навіть при таких умовах, відшкодувати всі завдані збитки не вдасться.

Розмір мінімальних цін на алкоголь, який діє сьогодні, запроваджено у листопаді 2016 року. 2017-го зросли ставки акцизного податку на переважну більшість алкогольних напоїв (горілку, лікеро-горілчані вироби, коньяк, вина тощо). Внаслідок цього до Мінекономрозвитку надійшли численні звернення учасників ринку, які наголошували, що чинні мінімальні ціни не покривають їхні операційні витрати.

Зараз ви читаєте новину «В Україні подорожчає імпортне вино». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі