субота, 31 липня 2021 21:41

Учені назвали головні причини зменшення мозку

Учені назвали головні причини зменшення мозку
Фото: Pixabay

Австралійські вчені в своєму новому дослідженні виявили причини зменшення людського мозку. Головним фактором в цьому є надлишок алкоголю в організмі. Про це пише Мedikforum.

Виявляється, навіть два келихи вина в тиждень негативно позначаються на людському організмі, а якщо вживати більше, то зменшується мозок. Також вчені говорять, що на другому місці настільки невтішної тенденції - вживання кави в надлишку і рекомендують пити не більш двох-трьох чашок у день.

Мозок може скорочуватися і в результаті малої кількості фізичних навантажень. Зокрема, через брак прогулянок на свіжому повітрі і активних рухів. Ще однією причиною зменшення мигдалин мозку вчені називають стресові ситуації, через які порушується пам'ять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім літніх продуктів, що покращують пам'ять

Крім цього, експерти підтвердили проведене в 2014 році дослідження вчених з Університету Джонса Хопкінса, в якому говорилося, що у людей зі слабким слухом мозок скорочується в обсягах швидше.

Раніше науковці дійшли висновку, що екологія регіону, в якому живуть діти, пов'язана з тим, як вони вчаться.

Зараз ви читаєте новину «Учені назвали головні причини зменшення мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі