середа, 14 липня 2021 16:00

Екологія впливає на успішність дитини в навчанні - дослідження

Екологія впливає на успішність дитини в навчанні - дослідження
Оцінюючи проблеми із навчанням, в першу чергу, треба враховувати саме вплив навколишнього середовища. Фото: pixabay

Екологія регіону, в якому живуть діти, пов'язана з тим, як вони вчаться.

Якщо рівень забруднення повітря підвищений, то підлітки, наприклад, мають погані академічні навички з математики, орфографії, розуміння прочитаного, пишуть "Факти".

В експерименті брали участь 200 дітей. Фахівці вивчили рівень забруднення повітря в третьому триместрі вагітності їхніх матерів, у період, коли плід вразливий до впливу навколишнього середовища. Тести на вміння тримати ситуацію під контролем проводились у віці 10 років, а тести на академічну успішність – приблизно в 13.

"Вплив забрудненого повітря в дитинстві може змінити фундамент, на якому будуватимуться академічні навички надалі", – зазначила доцент кафедри медичної психології Колумбійського університету Емі Марґоліс.

Оцінюючи проблеми з навчанням насамперед треба враховувати саме вплив навколишнього середовища, а не тільки недоліки, пов'язані з необхідними навичками в батьків, за її словами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як дитині легше перенести спеку

Зниження рівня забруднення повітря може запобігти виникненню цих несприятливих наслідків і сприяти покращенню успішності дітей, вважають автори дослідження.

Упродовж першого місяця життя розвиваються найбільш активно функціональні зв'язки мозку. Саме вони впливають на поведінку людини. Досліджуючи мозок дітей, психологи використовували інфрачервону спектроскопію, а серед батьків робили анкетування, щоб оцінити темперамент дитини за певними критеріями.

Зараз ви читаєте новину «Екологія впливає на успішність дитини в навчанні - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі