четвер, 17 червня 2021 23:46

У який період життя найбільше формується особистість людини

У який період життя найбільше формується особистість людини
Висновки показали, що функціональні зв'язки мозку розвиваються з народження, формуючи особистість людини. Фото: pixabay

Упродовж першого місяця життя розвиваються найбільш активно функціональні зв'язки мозку.

Саме вони впливають на поведінку людини, пише verywellmind.

Досліджуючи мозок дітей, психологи використовували інфрачервону спектроскопію, а серед батьків робили анкетування, щоб оцінити темперамент дитини за певними критеріями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маски погано впливають на дітей

Вдалось вивчити три функціональні мережі мозку, які беруть участь в контролі емоцій, уваги, пізнанні та інших процесах в перший місяць життя. На меті було з'ясувати варіативність цих зв'язків, а також їх вплив на темперамент малюка.

Висновки показали, що функціональні зв'язки мозку розвиваються з народження, формуючи особистість людини. Якщо є певний збій, то і утворюється сприятливий фон для розвитку депресії, порушень харчової поведінки, шизофренії та інших розладів, які, починаються ще з дитинства.

Зміцнити дитячу пам'ять, підвищити концентрацію і функціонал мозку допоможуть правильно обрані продукти. Для дітей дуже важливо їсти те, що позитивно впливає на мозок. Обов'язково додати до дитячого сніданку треба яйце. Тоді організм отримає потрібну комбінацію вуглеводів, білків і невеликої кількості корисних жирів. У яйцях багато білку і холіну, який покращує пам'ять.

Зараз ви читаєте новину «У який період життя найбільше формується особистість людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі