субота, 16 грудня 2023 16:55

На Сумщині 13-річна школярка народила від власного батька

На Сумщині 13-річна школярка народила від власного батька
У Сумській області поліцейські затримали чоловіка за підозрою в систематичному ґвалтуванні доньки. Фото: sumy.gp.gov.ua

У Сумській області поліцейські затримали чоловіка за підозрою в систематичному ґвалтуванні доньки, яка народила від нього дитину.

За скоєний злочит йому загрожує 15 років за ґратами. Про це повідомила пресслужба обласної поліції у суботу, 16 грудня.

Слідством встановлено, що інцидент відбувся в одному з населених пунктів Сумської області. У березні цього року чоловік зґвалтував свою доньку, якій на той час було 13 років. З того часу він періодично вчиняв щодо дитини подібні дії.

У поліції розповіли, що навіть коли дівчинка завагітніла від батька, їм вдалось тривалий час приховувати цей факт від оточуючих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити дружині, якщо чоловік постійно п'є

У вівторок, 12 грудня, дівчинка за місцем свого проживання народила дитину, відтак її матері довелось звернутись за медичною допомогою. Лише після цього дівчинка розповіла про систематичне ґвалтування батьком. Зараз породілля з немовлям знаходиться у медичному закладі.

Слідчі управління ГУНП в Сумській області за процесуального керівництва ювенальних прокурорів Сумської обласної прокуратури повідомили про підозру 39-річному чоловікові за зґвалтування рідної доньки.

Суд вже обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. За вчинене йому загрожує провести до 15 років за ґратами.

За вісім місяців цього року правоохоронці зареєстрували понад 192 тис. заяв про домашнє насильство, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. Міністр сказав про посилення контролю за кривдниками.

Позаторік поліція зареєструвала понад 325 тис. таких заяв, а у 2022-му їх кількість скоротилася до 244 тис.

Зараз ви читаєте новину «На Сумщині 13-річна школярка народила від власного батька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі