понеділок, 08 жовтня 2018 09:43

У ООН визначили, як і коли зупинити глобальне потепління

У ООН визначили, як і коли зупинити глобальне потепління
Глобальне потепління загрожує всьому живому на планеті. Фото: smr.gov.ua

Щоб обмежити глобальне потепління на рівні 1,5 градусів за Цельсієм, необхідно скоротити викиди вуглекислого газу. Це можливо зробити до 2050-го.

Міжурядова група експертів зі зміни клімату (IPCC) ООН порахувала, що для необхідних змін в енергетичному секторі потрібно близько 2,1 млрд євро. У той же час викиди вуглекислого газу необхідно скоротити на 24% до 2030-го, а до 2050-го - зовсім мінімізувати.

За даними експертів, зараз фіксується підвищення температури приблизно на 1 градус порівняно з доіндустріальною епохою. Як наслідок, це призводить до екстремальних погодних умов, підвищення рівня моря та танення льодовиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптик розказав, коли в Україні випаде сніг

За Паризькою угодою щодо клімату, до кінця століття потрібно утримати глобальне потепління у межах 2 градусів порівняно з доіндустріальною епохою. Обмеження глобального потепління 1,5 градусами - додаткова мета.

Землю знищить смертоносне космічне тіло. Планета Нібіру зіткнеться із Землею у цьому столітті. Вже зараз під дією гравітації вона провокує землетруси, цунамі та інші стихійні лиха.

Зараз ви читаєте новину «У ООН визначили, як і коли зупинити глобальне потепління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі