понеділок, 25 червня 2018 07:25

У Китаї знайшли залишки невідомої тварини

У Китаї знайшли залишки невідомої тварини
У Китаї археологи знайшли залишки невідомої тварини. Фото: Nature

У Китаї археологи знайшли залишки невідомої тварини.

Дослідники припускають, що знайшли залишки мавпи з вимерлого роду гіббонових. Називають їх Junzi imperialis, передає Science.

"Щелепи і череп цієї прадавньої мавпи знайшли в гробниці ще в 2004 році в гробниці, де імовірно була похована бабуся китайського імператора Цинь Шихуанді, що правив в III столітті до нашої ери", - кажуть археологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сліди фараонів виявили далеко поза межами Єгипту

Залишки дослідив біолог Семуел Турва з Зоологічного товариства Лондона. Він і встановив, що це хтось із виду гіббонових, передає Nature.

"Про зовнішній вигляд вимерлих гібонів можна судити з давніх китайських зображень, де ці тварини зовсім не схожі на ті види, які існують сьогодні", - каже вчений.

За його словами, причиною їх загибелі, ймовірно, стали вирубка лісів заради сільського господарства і наступ більш холодного і сухого клімату в центральному Китаї. Така ж загроза існує і для гібонів, які живуть у наш час.

Античне поховання чоловіків з пробитими черепами і ампутованими нижче коліна ногами виявили на місці будівництва автодороги між Кембриджем і Хантінгтоном. Ампутовані кінцівки були поховані разом з чоловіками.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї знайшли залишки невідомої тварини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі