понеділок, 19 лютого 2018 13:15

Політ Tesla Roadster у космосі можна відстежувати

Політ Tesla Roadster у космосі можна відстежувати
Tesla внесли до переліку об'єктів Сонячної системи. Фото: SpaceX

Інженер Бен Пітерсон створив сайт, на якому можна спостерігати за польотом електромобіля Tesla Roadster.

Положення автомобіля Ілона Маска можна відслідковувати на сайті whereisroadster.com. Про це повідомляє 24tv.

"Сайт Пірсона використовує дані NASA і в реальному часі відображає положення електромобіля щодо Сонця, Землі, Марса, Венери і Меркурія. Також показує відстань до Землі і Марса і швидкість, з якою Tesla Roadster рухається в космосі", – йдеться у повідомленні на порталі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Falcon Heavy відкрив нову космічну еру - 5 причин

На сайті можна побачити, як рухатиметься Tesla Roadster у космосі до 13 листопада 2020-го. За цей час автомобіль встигне зробити півтора оберти по орбіті і максимально наблизиться до Марса 7 жовтня 2020 року. Тоді відстань між Tesla та планетою скоротиться до мінімальних приблизно 7,3 млн км.

Ракету Falcon Heavy компанія SpaceX американського мільярдера Ілона Маска запустили у космос 6 лютого о 22:45 за київським часом. На борту ракетоносія - власний електромобіль Маска - Tesla Roadster. Tesla внесли до переліку об'єктів Сонячної системи. Електромобіль наблизиться до Марса 8 жовтня 2020 року. Повз Землю Tesla Roadster пролетить кілька разів. Це відбудеться 2021-го, 2026-го, 2031-го і 2039-го.

Зараз ви читаєте новину «Політ Tesla Roadster у космосі можна відстежувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі