четвер, 17 травня 2018 12:43

Не зомбі і не радіація - пандемію на Землі викличе вірус грипу

Не зомбі і не радіація -  пандемію на Землі викличе вірус грипу
Пандемію може викликати вірус грипу. Фото: ria.ru

Наступною пандемією на землі може стати інфекція, яка передається повітряно-крапельним шляхом.

Пандемія може призвести до тисяч смертей, пише phys.org.

Доповідь про небезпечний вірус опублікували американські науковці зі Школи громадської охорони здоров'я в університеті Джона Гопкінса.

Глобальну епідемію викличе РНК-вірус. Його генетичний матеріал представлений у вигляді менш стабільних, ніж ДНК, нуклеїнових кислот. Це призводить до швидкої мутації інфекційного агента. Крім того, він обходить імунну систему заражених. Це робить його потенційно смертельним.

Науковці також встанови ознаки вірусу. Він повинен вміти заражати інших людей до того, як у переносника проявляться перші симптоми. Також вірус невідомий для імунної системи. Для інфекції характерний відносно низький рівень летальності. Такі властивості мають збудники грипу, застуди і ГРВІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уляна Супрун розвіяла ще один міф

Загроза з боку вірусу Ебола або Зіка набагато менша, кажуть науковці.

Найбільш смертоносну пандемію "іспанка" викликав вірус грипу. Зараження тримали 29,% населення планети. Від хвороби померло 10-20% людей.

Всесвітня організація охорони здоров'я попередила про появу нової смертельної епідемії, яку викликає невідомий патоген. Назвали цю хворобу ікс. Передбачають, що вона передається через спілкування з тваринами або контакти з ВІЛ-інфікованими.

Зараз ви читаєте новину «Не зомбі і не радіація - пандемію на Землі викличе вірус грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі