понеділок, 09 липня 2018 13:22

Назвали несподівані ознаки високого інтелекту

Назвали несподівані ознаки високого інтелекту
Вчені визначили 6 несподіваних ознак високого інтелекту. Фото: Дзеркало тижня

Ознакою розуму і високого інтелекту можуть бути несподівана поведінка і розлад психіки.

Вчені визначили 6 ознак високого інтелекту, передає Сhangeua.

Низька фізична активність

Люди, які багато думають, менш рухливі. Вчені виявили, що ті, хто мають низьку "потребу до пізнання світу і себе", фізично активніші.

Так що ви не ледар, а просто розумний філософ.

Атеїзм і лібералізм

Згідно з дослідженням еволюційного психолога Сатоси Канадзави, люди, які дотримуються ліберальних і атеїстичних поглядів, мають вищий рівень інтелекту.

Теорія Канадзави грунтується на тому, що релігія і консерватизм - це продукти багатовікової еволюції. Однак для вирішення нових еволюційних задач необхідно бути більш відкритим до інших ідей і поглядів.

Нічний спосіб життя

Канадзава також припустив, що інтелектуальніші люди мають відмінний, від закладеного еволюцією, режим дня.

"Наші предки намагалися максимально використовувати світлий час доби і лягали спати з настанням темряви, але сьогодні люди з високим то IQ не дотримуються такого графіка", - стверджує вчений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8-річний хлопчик закінчив школу та вступає до університету

Під час дослідження психолог підтвердив цю гіпотезу. Сови виявилися розумнішими за жайворонків.

Любов до самотності

"Розумні люди відчувають себе щасливішими, якщо рідше зустрічаються з друзями або іншими людьми. Людина з високим інтелектом більше сконцентрована на складних завданнях і проектах, а посиденьки і розмови про все тільки відволікають", - казав Канадзава.

Схильність довіряти людям

Відповідно до дослідження 2014 року, високий інтелект безпосередньо пов'язаний зі здатністю довіряти людям. При чому мова йде не тільки про близьких людей, а й про інших представників суспільства.

Розумні люди краще розпізнають того, кому вірити не можна. Тому до решти людей вони відкритіші.

Психічні захворювання

Високий інтелект пов'язаний з ризиком розвитку біполярного розладу.

"Розумові здібності - лише один з факторів ризику, проте зв'язок інтелекту і психічних відхилень підтверджують і інші дослідження. Наприклад, високий IQ пов'язаний з підвищеною тривожністю", - кажуть англійські вчені.

Людство втрачає інтелектуальний рівень. Ситуація розвивається стрімко. Норвезькі вчені проаналізували результати IQ-тестів 730 тис. людей, які вступили на військову службу у 1970-2009 роках. За одне покоління інтелектуальний рівень в середньому падав на 7 пунктів. Це серйозний показник. Ймовірними причинами вчені називають екологічні проблеми та зміну способу життя.

Зараз ви читаєте новину «Назвали несподівані ознаки високого інтелекту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі