понеділок, 05 жовтня 2020 13:37

Назвали лауреатів Нобелівської премії з медицини

Назвали лауреатів Нобелівської премії з медицини
Спочатку Альтер з'ясував, що причиною хронічного гепатиту С є невідомий вірус, а Райс згодом виділив його геном, який і отримав назву "вірус гепатиту С". Фото: facebook.com/nobelprize

Нобелівську премію з медицини та фізіології цього року отримали троє вчених за дослідження гепатиту С.

Лауреатами стали американські вірусологи Гарві Альтер і Чарльз Райс, а також британський дослідник Майкл Хоутон, повідомив Нобелівський комітет у Twitter.

"Лауреати Нобелівської премії 2020 року зробили плідні відкриття, які привели до ідентифікації нового вірусу - вірусу гепатиту С", - повідомили в комітеті.

Спочатку Альтер з'ясував, що причиною хронічного гепатиту С є невідомий вірус, а Райс згодом виділив його геном, який і отримав назву "вірус гепатиту С". Завдяки цьому відкриттю тепер учені та медики з усього світу з'ясували причину виникнення цієї хвороби та методи її лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заповіт Нобеля назвали незаконним - вручили першу премію

Традиційна церемонія вручення Нобелівських премій у Стокгольмі з особистою участю лауреатів скасована через пандемію коронавірусу.

Зазвичай лауреатів запрошують до Стокгольма для отримання медалей і дипломів від короля Швеції особисто на офіційній церемонії в грудні.

Під час Другої світової війни кілька премій не були присуджені, а деякі були відкладені, хоча Швеція не брала участь у бойових діях.

Зараз ви читаєте новину «Назвали лауреатів Нобелівської премії з медицини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі