понеділок, 18 грудня 2017 11:25

Знайшли спосіб "бачити без очей"

Американські науковці з університету Рочестера знайшли спосіб "бачити без очей".

Технологія може допомогти людям з ураженням зору, пише Еspreso.

Вчені з'ясували, як мозок планує дії залежно від того, що ми бачимо і чуємо. Це пов'язано із взаємодією між сенсорними областями мозку та "премоторною корою". Науковці знайшли спосіб обійти таку взаємодію.

Автор: espreso
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені вияснили, що відчуває людина перед смертю

Американці провели експеримент на мавпах. Тварин вчили тягнути важіль. Крім того, вони мали натискати кнопку або обертати ручку, побачивши відповідні світлодіоди. Потім їх замінили на електрод. Він стимулював їхню премоторну кору.

Виявилося, тварини реагували на стимуляцію так само, як і на світлодіоди. Науковці експериментальним шляхом довели, що при стимуляції "премоторної кори" можна досягти того ж, що при наявності візуального сигналу. Завдяки цьому люди з порушеннями зору зможуть бачити.

Американські учені вбудували в людський мозок імплант для контролю настрою. Імплант випробували на шістьох добровольцях. Автори ідеї пропонують використати мозкові імплантати для лікування різноманітних нервових порушень, наприклад, депресії.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли спосіб "бачити без очей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі