пʼятниця, 11 листопада 2022 11:36

NASA показало уламок найбільшого у світі айсберга: дивовижне фото

Супутник Національного управління з аеронавтики й дослідження космічного простору Terra сфотографував уламок найбільшого у світі айсберга 135 км завдовжки і 26 км завширшки, який скоро має розтанути.

Це найбільший уламок найбільшого у світі айсберга, який відколовся від західної сторони шельфового льодовика Ронне в Антарктиді у травні 2021 року, повідомляє Space.com. Згодом він розколовся на три частини.

"31 жовтня супутник NASA Terra зробив фотографію A-76A, що дрейфує в гирлі протоки Дрейка між Тихим та Атлантичним океаном. Гігантська крижана гора зараз перебуває між островом Елефант і Південними Оркнейськими островами", – ідеться у повідомленні.

Автор: NASA
  Фото уламка найбільшого айсберга довжиною 135 км
Фото уламка найбільшого айсберга довжиною 135 км

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Флориді випадково знайшли уламки космічного шатла Challenger

Дрейфуючи у протоку Дрейка, айсберги зазвичай швидко відтягуються на схід сильними океанськими течіями, перш ніж потраплять на північ у тепліші води, де незабаром повністю тануть.

A-76A подолав майже 2 тис. км з моменту відколу від Антарктичного півострова 2021 року. Поки що неясно, як довго уламок залишатиметься в протоці Дрейка та куди він зрештою потрапить.

Льодовики Кіліманджаро повністю зникнуть уже через 28 років. Їхнє танення відбудеться незалежно від того, чи буде вжито якихось заходів для боротьби зі змінами клімату. Льодовики по всьому світу, зокрема останні, які залишилися в Африці, повністю зникнуть до 2050 року.

Зараз ви читаєте новину «NASA показало уламок найбільшого у світі айсберга: дивовижне фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі