середа, 08 червня 2022 03:00

MacBook Air з чіпом нового покоління та iOS 16 - що показали на презентації Apple
5

У понеділок, 6 червня, компанія Apple конференцію для розробників Apple Worldwide Developers Conference у своєму кампусі в Купертіно, США. Вона триватиме до 10 червня.

У перший день день презентували новинки від компанії, про які розповідає Gazeta.ua.

Операційна система iOS 16

Автор: Apple
  Що показали на новій презентації компанії Apple
Що показали на новій презентації компанії Apple

У новій оперативній системі оновили екран блокування. Для нього можна буде обрати шрифт, колір та розмір для позначення часу та дати. Також можна додати віджети, що стилізовані під Apple Watch.

Крім того, об'єкти на головному екрані мають тривимірних ефект, тому їх можна розмістити навіть перед датою та часом. Повідомлення на заблокованому смартфоні з'являтимуться знизу, щоб не перекривати екран.

Також в iOS16 буде спільна бібліотека фотографій iCloud, якою можуть користуватися до шести людей. Вони зможуть редагувати, додавати та видаляти знімки.

Повідомлення, які надіслані через iMessage, можна буде позначати непрочитаними та відновлювати нещодавно видалені. Функція SharePlay дозволить двом людям одночасно вмикати музику чи фільми поки переписуються.

З'являться ще живий текст і фото. Користувачі зможуть зупиняти відео, щоб перекладати слова, конвертувати валюти, а об'єкти на фотографіях можна "вирізати" одним доторком, щоб перемістити в інший додаток.

До гаманця Apple Pay додали функцію "купуй зараз, плати пізніше". Вона дозволяє розділити оплату на чотири платежі, за які можна розраховуватися без відсотків і комісій протягом шести тижнів. Однак невідомо, чи працюватиме функція за межами США.

MacBook Air та MacBook Pro з чіпом M2

Автор: Apple
  Що показали на новій презентації компанії Apple
Що показали на новій презентації компанії Apple

MacBook Air представили з повністю оновленим дизайном, а також показали досконалену версію 13-дюймового MacBook Pro. Вони надійдуть у продаж наступного місяця. Обидва містять чіпи M2 виробництва Apple.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вперше здобула дві нагороди у сфері кібербезпеки CYBERSEC Award

MacBook Air доступний у сріблястому, космічно-сірому, опівнічному та зоряному відтінках. Він більш тонкий, має 13,6-дюймовий дисплей Liquid Retina, HD-камеру FaceTime 1080p, звукову систему з чотирма динаміками та може працювати без підзарядки до 18 годин. Його вага - 1,2 кг, висота - 11,3 мм.

Екран ноутбука підтримує 1 млрд кольорів. Його камера має вдвічі більшу роздільну здатність, ніж у попереднього покоління. Для підзарядки можна використовувати новий адаптер живлення на 35 Вт з двома портами USB-C, щоб заряджати два пристрої одночасно або адаптер USB-C потужністю 67 Вт для швидкої зарядки до 50% за 30 хвилин. Ноутбук коштуватиме від $1199,

MacBook Pro має до 24 гб оперативної пам'яті та накопичувач SSD до 2 тб. Без підзарядки він може працювати до 20 годин, а також є на 40% швидшим за попереднє покоління.

Ціна - від $1299.

Чіп нового покоління M2

Автор: Apple
  Що показали на новій презентації компанії Apple
Що показали на новій презентації компанії Apple

Цей чіп компанія розробила спеціально для власної продукції. Він має 20 млрд транзисторів, які підвищують продуктивність.

Крім того, чіп має 100 Гбіт/с пропускної здатності та 24 Гб уніфікованої пам'яті. Це на 50% більше, ніж у M1. Нова мікросхема Apple настільки потужна, що пристрої з M2 можуть одночасно відтворювати кілька потоків відео 4K і 8K.

watchOS 9

Автор: Apple
  Що показали на новій презентації компанії Apple
Що показали на новій презентації компанії Apple

Нова операційна система для смарт-годинників компанії містить нові функції, які допомагають відстежувати здоров'я. Зокрема, показники бігу, стан серця та нагадування про приймання ліків. Пристрій також краще розпізнає рухи і вміє відрізняти різні типи однакових тренувань – плавання, їзди на велосипеді, бігу і точніше вимірює їх інтенсивність.

Apple Watch тепер ідентифікує потенційні ознаки фібриляції передсердь (AFib). Користувачі зможуть завантажити файл з сторію свого AFib та способу життя, щоб поділитися ним з лікарем.

Операційна система macOS Ventura

Автор: Apple
  Що показали на новій презентації компанії Apple
Що показали на новій презентації компанії Apple

До своєї оперативної системи Apple додала функцію Stage Manager. Вона дозволяє організувати вікна на робочому столі у зручному порядку, щоб не відволікатися на їхнє переключання.

Також користувачі зможуть використовувати свій iPhone як вебкамеру для ноутбука, обирати портретний режим чи налаштовувати студійне світло.

Крім того, можна почати дзвінок FaceTime на одному девайсі та в один клік продовжити на іншому.

MacOS Ventura отримала функції групування сайтів та групового пошуку у Safari, живий текст та додатковий захист. Вони схожі на ті, що отримали система iOS 16.

У мобільному застосунку "Дія" з'явилася нова функція. Тепер через неї можна отримати довідку про приписку. Документ можна не лише відобразити у програмі, але й завантажити на смартфон або комп'ютер.

Зараз ви читаєте новину «MacBook Air з чіпом нового покоління та iOS 16 - що показали на презентації Apple». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі