пʼятниця, 05 квітня 2024 16:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Cили оборони збиватимуть російські дрони новими БПЛА - Business Insider

Cили оборони збиватимуть російські дрони новими БПЛА - Business Insider
Україна розробляє нові БПЛА, які будуть знищувати російські розвідувальні безпілотники. Фото: Getty Images

Україна розробляє нові БПЛА, які будуть знищувати російські розвідувальні безпілотники.

Це допоможе ЗСУ зберегти цінні ракети класу "земля-повітря". Замість ворожих БПЛА, вони зможуть бути застосовані по більш важливих цілях, повідомляє Business Insider з посиланням на міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

За словами Федорова, ці дрони мають можливість розвивати швидкість до 150 км/год та підіймати на висоту до 1500 м. Він також повинен мати можливість отримувати попередню інформацію про ціль, швидко злітати та локалізувати її, а потім ліквідувати ворожий безпілотник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може перекрити Starlink для росіян - Федоров

Видання відзначає, що така ідея виникла на тлі дефіциту в ЗСУ боєприпасів для ППО.

"Україна повинна зберегти свої запаси для протидії високоточним боєприпасам, таким як російські ракети, які регулярно атакують її міста разом із ударними безпілотниками-камікадзе. За останні місяці Росія наростила як інтенсивність, так і частоту своїх ракетних і безпілотних авіаударів", - пише Business Insider.

Журналісти також відзначають роль дронів у російсько-українській війні як у небі, так і на морі, де Україна регулярно пошкоджує чи топить російські кораблі.

Перші дрони із застосуванням штучного інтелекту можуть зʼявитися на полі бою до кінця цього року. Зараз ця технологія знаходиться на стадії тестування.

Йдеться про системи, які здатні захоплювати ціль і наводити на неї безпілотники. Про це в інтерв'ю німецькому Welt сказав міністр цифрової трансформації нашої країни Михайло Федоров.

Зараз ви читаєте новину «Cили оборони збиватимуть російські дрони новими БПЛА - Business Insider». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі