четвер, 04 лютого 2021 14:53

Археологи знайшли залишки стародавнього храму

Автор: Egypt Ministry of Antiquities
  Археологи знайшли залишки стародавнього храму
Археологи знайшли залишки стародавнього храму

У Форт Шиха в провінції Асуан, що розташована на півдні Єгипту, археологи натрапили на цікаву знахідку. Йдеться про залишки храму періоду династії Птолемеїв і римського форту.

Існування храму припадає на роки династії Птолемеїв, яка почалася приблизно через два десятиліття після смерті Олександра Македонського, приблизно в 323 році до нашої ери, повідомляє Greek City Times.

Храм, виявлений на цьому місці, мав незакінчену панель з піщанику, на якій зображений римський імператор. Археологи стверджують, що на гравюрі зображена людина, схожа на римського імператора. Він стоїть поруч з вівтарем, на якому зображено невідоме божество.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли рештки однієї з найлютіших морських тварин

"Храм складався з чотирьох блоків пісковика, прикрашених різьбою по пальмовою листю", - сказав Мустафа Вазірі, генеральний секретар Міністерства старожитностей.

Археологи також виявили напис ієратичним шрифтом — місцевою скорописною системою листування, яку використовували в Давньому Єгипті. Знайшли також глиняну вазу і частину склепу з червоної цегли коптської епохи.

Археологи знайшли артефакти Трипільської культури IV-III тис. до н. е. та епохи бронзового віку II тис. до н. е. На таку знахідку вони натрапили в місті Полонне на Хмельниччині.

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли залишки стародавнього храму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі