четвер, 16 березня 2023 12:50

Які предмети не варто тримати біля роутера: поради

Які предмети не варто тримати біля роутера: поради
Далеко не всі користувачі знають, що їх роутери мають здатність розмагнічувати предмети. Фото: pixabay

Wi-Fi сьогодні є найпопулярнішим способом підключення до інтернету.

Це стало можливим завдяки хорошим характеристикам цього протоколу, простоті підключення та наявності широкого асортименту недорогого обладнання.

Однак далеко не всі користувачі знають, що їх роутери мають здатність розмагнічувати предмети. Це впливає на ті речі, які знаходяться в безпосередній близькості з пристроєм. Gazeta.ua розповість, як ваш маршрутизатор може вплинути на деякі предмети і чому не варто їх тримати біля нього.

Взагалі на роутер складно вплинути, щоб заглушити його сигнал. А ось сам він з легкістю може пошкодити деякі речі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти назвали місця, в яких категорично заборонено ставити Wi-Fi-роутер

Дисконтні або банківські картки

Якщо карти з магнітною смугою знаходяться поруч з роутером, то вони ризикують пошкодитися і в підсумку стати непридатними для використання. Водночас карта з чіпом не постраждає від впливу роутера.

Ключ від домофону

Він теж має властивість розмагнічуватися, що може викликати проблеми з доступом в систему.

Bluetooth-гарнітура

Електромагнітні поля, які генерує маршрутизатор, можуть заважати передачі сигналу Bluetooth і викликати перешкоди в роботі гарнітури або навушників.

Тому, для оптимальної продуктивності рекомендується тримати Bluetooth-гарнітуру й бездротові навушники якнайдалі від роутера.

Ноутбук або смартфон

Експерти пояснюють, що знаходження смартфонів й ноутбуків поруч з роутером може привести до погіршення якості Wi-Fi-з'єднання та швидкості передачі даних. Все тому, що радіочастотні перешкоди, що генеруються роутером, можуть вплинути на якість сигналу Wi-Fi.

Водночас смартфон або ж ноутбук ризикують набагато швидше розряджатися, якщо часто будуть знаходитися біля роутера.

Брелок автосигналізації

Сигнали, які випромінює роутер, можуть впливати на його роботу. У результаті це може привести до поломки брелка. Тож тримайте брелок якомога далі від роутера, щоб уникнути подібних проблем.

Смартфон став такою невід'ємною частиною життя для сучасної людини, що багато хто не те що не вимикає на ніч Wi-Fi та мобільний інтернет на своєму гаджеті (принаймні коли йдуть спати), але навіть кладе його поруч у ліжко. Чим шкідливий "сон зі смартфоном", Gazeta.ua вже повідомляла.

Сьогодні ж розглянемо, чому залишати смартфон підключеним до бездротової мережі на ніч – це не дуже хороша ідея. Зокрема, відключення інтернету в нічний час може бути корисним відразу з кількох причин.

Зараз ви читаєте новину «Які предмети не варто тримати біля роутера: поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі