середа, 19 червня 2013 14:33

Стрибок з крана у Гідропарку коштує 300 гривень
12

Фото: Фото: Сергій Старостенко

"Того літа, наче, дешевше було. Чому так дорого?" - запитує в інструкторів Дмитро Коропчук на столичному Гідропарку.

Хлопець хоче стрибнути з крану між рестораном "Млин" і Венеціанським мостиком. Такий стрибок тут коштує 300 грн.

"І торік, і позаторік було по 300 гривень, - каже один з інструкторів і проводить студента у кабінку. - Якщо хочеш стрибок із зануренням у воду, треба ще 50 доплатити".

Хлопця інструктують 2 хв. На тіло одягають жилет, кріплять троси. На крані юнак піднімається на висоту 42 метри. Коли стрибає, кричить. Руками торкається води у Дніпрі. За ним з мосту та пляжу спостерігає сотня глядачів.

"Час польоту займає 3-4 секунди, - пояснює інструктор. - Після цього кілька хвилин людина просто бовтається на мотузці. Мінімальна висота стрибка 42 метра. Але це часто залежить від рівня води. Максимум буває 47 метрів".

Через 10 хв. ще один відчайдух платить 300 грн і піднімається на кран. Його свистом і оплесками підбадьорюють друзі.

"Сюди приходять шукачі адреналіну, - кажуть інструктори. - Часто екстримали плутають поняття роуп-джампінг і банджі-джампінг. Роуп-джампінг - це стрибок і подальше вільне падіння з високого об'єкта, що закінчується виходом на маятник. Банджі-джампінг - стрибок вниз головою із прив'язаними до ніг спеціальними резиновими тросами, які в свою чергу кріпляться до кранів і мостів. Ми пропонуємо банджі-джампінг. Під час нього мотузка розтягується і вас підкидає то вгору, то вниз".

Щоб зупинити падіння, використовують амортизаційну систему альпіністських мотузок і спорядження.

"Найскладніше під час стрибка зважитися на перший крок, - говорить інструктор. - Зазвичай стрибають із мостів або спеціально обладнаних вишок-кранів. Стрибки можуть бути з зануренням у воду або без. Не можна стрибати вагітним, людям з підвищеним артеріальним тиском. Людина повинна важити більше 45 кілограмів. Важчим за 115 кілограмів ризикувати не варто".

Кажуть, що до стрибків не допускають неповнолітніх.

"Для стрибка обирайте одяг, що не буде обмежувати ваші рухи. Перед стрибком обов'язково знімайте окуляри та прикраси", - радять інструктори.

У вихідні стрибнути з крану можна з 11.00 до 23.00. Кажуть, для компаній тут роблять знижки. Якщо стрибає п'ятеро людей, то їм атракціон обійдеться у 275 грн. Прийдете разом 10 людьми - кожен заплатить за стрибок 250 грн.

Зараз ви читаєте новину «Стрибок з крана у Гідропарку коштує 300 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі