понеділок, 27 травня 2013 05:15

На ринку Привокзальний продукти коштують найдешевше

Родинні закупи львів'яни найчастіше роблять на ринках. Кажуть, тут поторгуватися можна і вибір чималий. Чим приваблює покупців ринок Привокзальний, розповідає його директор Дмитро Нечипуренко, 52 роки.

— На Привокзальному завжди жвава торгівля, людно. На інших базарах такого натовпу немає.

— Інфраструктура ринку досить сприятлива, адже він зручно розташований — майже у центральній частині міста. Вдале транспортне, автомобільне і залізничне сполучення сприяє доступу до ринку селян-виробників, тому продукція — з перших рук. Це справді сільськогосподарський ринок. Віднедавна в овочевій і м'ясній частинах ми встановили по три контрольні ваги. Там споживач після покупки перевіряє, наскільки добросовісно йому зважили продавці. На базарі працює служба охорони. По всьому периметру є камери спостереження, за які відповідають два оператори, а виходи перекривають охоронці.

Майже з усього Львова їдуть на Привокзальний по м'ясо. Тут воно найякісніше?

— Ринок має свої традиції. Тут люди працюють родинами, із покоління в покоління. До того ж він є одним із найбільших базарів на Західній Україні з реалізації м'ясної продукції. Будь-який споживач знайде на свій смак свіжу яловичину, свинину, баранину, телятину, кролика, тушки птиці — від курки до куропатки. Також можна купити і різноманітну копчену продукцію, яка продається з нового холодильного обладнання.

Чи весь товар проходить ветеринарно-санітарне обстеження?

— Наша ветсанітарна лабораторія — найкраща і найпотужніша у Львові. Вона проводить повний спектр лабораторного дослідження усіх харчових продуктів, що потрапляють на ринок: м'ясних, рослинних, молочних та риби. Товар потрапляє до лабораторії від четвертої ранку. І приблизно з восьмої до дев'ятої завершується процес дослідження.

Хто є вашими постійними клієнтами?

— Привокзальний позиціонує себе як сільськогосподарський бюджетний ринок, тому нашими постійними покупцями є пенсіонери. Найактивніше вони купують у дні, коли отримують пенсію. Адміністрація закладу серед продавців запроваджує культуру роботи із клієнтами. Систематично відбуваються зустрічі з власниками торгових місць. Пояснюємо продавцям, що господарем на ринку є покупець. Людина, яка йде звідси з покупкою, має бути задоволена. Від цього залежить репутація не лише торгового місця, а й базару загалом.

Щопівроку на ринку держстандарт перевіряє ваги, які повинні бути опломбовані та сертифіковані. Такий контроль допомагає уникнути неприємних ситуацій з обважуванням покупців. Були випадки, коли ми розривали договори з торговцями, бо вони не дотримувалися правил справедливого зважування.

З чого почали реформи на ринку?

— У жовтні 2011 року встановили якісне освітлення. Інженерні мережі у критій частині території були у край аварійному стані, ми їх замінили. Організували відеоспостереження, що значно покращило контроль за обслуговуванням покупців і дозволило уникнути крадіжок. Розпочали проводити роботи по модернізації та частковій реконструкції критої частини ринку — поставили сучасні нові холодильні вітрини, круг із підсвіткою, де покупцю краще видно, яке м'ясо він вибирає. Встановили потужні холодильні камери в підвалі, де зберігається м'ясна продукція. Їх постійно контролюють на відповідність санітарним і технічним нормам. У критій ділянці замінили віконні системи, що дало можливість ретельно провітрювати приміщення.

Як адміністрації ринку вдається контролювати якість м'ясної продукції?

— Контроль забезпечують два адміністратори, заступник директора, два диспетчери і постачальники. Завдання ринку — організувати і простежити процес заходу продукції на ринок через лабораторію і на прилавок.

Якість м'яса контролюють кваліфіковані працівники ветлабораторії. Вони беруть відповідні аналізи. Далі продукт іде в реалізацію або в холодильну камеру для подальшого зберігання. Про те, що якість м'яса покращилася при помірній ціні, говорять покупці. Також значно зросла кількість закупівельників із різних ресторанів Львова. А ресторатори хочуть купувати продукцію найвищої якості за найнижчою ціною.

Маєте у планах ще якісь нововведення і реформи?

— Найближчим часом плануємо в критій частині ринку облаштувати потужну вентиляційну систему. На початок осені готуємо для львів'ян приємну інноваційну несподіванку.

Зараз ви читаєте новину «На ринку Привокзальний продукти коштують найдешевше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі