пʼятниця, 03 лютого 2023 13:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Влучний постріл: стрілець-зенітник "посадив" під Бахмутом російський літак

Влучний постріл: стрілець-зенітник "посадив" під Бахмутом російський літак
Противник активно використовує саме броньований дозвуковий штурмовик Су-25 при знищенні наземних цілей. Фото: facebook.com/NGUmainpage

У четвер, 2 лютого, військовослужбовці Національної гвардії знищили російський літак Су-25 в районі Бахмута на Донеччині.

"Приземлили" вороже із переносного зенітно-ракетного комплексу "Ігла-1". Про це повідомила пресслужба Нацгвардії.

За словами військових, противник активно використовує саме броньований дозвуковий штурмовик Су-25 при знищенні наземних цілей. Також завдає ударів з нього по українських позиціях і населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україні потрібні 24 літаки F-16 для перелому у війні" – Петро Черник

"О 11:55 в південно-східній околиці Бахмута нацгвардійці виявили два ворожі літаки Су-25 на відстані 3 кілометрів. Ціль захопив стрілець-зенітник ПЗРК "Ігла-1" та здійснено пуск. Внаслідок бойової роботи один Су-25 було уражено", – зазначив командир зенітного ракетно-артилерійського дивізіону 3-ї бригади оперативного призначення "Партизан".

У повідомленні додали, що лише за минулий тиждень розрахунок знищив гелікоптер Мі-24 та літак Су-25 окупантів.

"В результаті бойової роботи вогневої групи зенітного ракетно-артилерійського дивізіону 3 бригади оперативного призначення на Бахмутському напрямку окупанти частково втрачають боєздатність та повітряну перевагу", – додали в Нацгвардії.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 3 лютого становлять понад 129 870 осіб. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 840 окупантів, за даними українського Генштабу.

У війні проти України російська армія і втрачає техніку. Від 24 лютого 2022 року не дорахувалася зокрема, 294 літаки та 284 вертольоти.

Зараз ви читаєте новину «Влучний постріл: стрілець-зенітник "посадив" під Бахмутом російський літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі