пʼятниця, 31 травня 2024 19:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб доповів про ситуацію на фронті: ключове з вечірнього зведення

Генштаб доповів про ситуацію на фронті: ключове з вечірнього зведення
Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 62. Фото: Генштаб

Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 62.

Найнапруженішою ситуація залишаться на Покровському напрямку. Також загарбники намагаються атакувати на Куп'янському та Сіверському напрямках, повідомив ввечері 31 травня Гештаб ЗСУ.

На Харківському напрямку ворог активізувався поблизу Липців. Наразі там триває боєзіткнення.

На Куп'янському напрямку окупанти наростили кількість бойових зіткнень до семи. Три атаки підрозділи Сил оборони успішно відбили. Бої тривають поблизу Петропавлівки та Берестового, а також Новоєгорівки за підтримки авіації, де було скинуто два КАБи.

На Лиманському напрямку ворог спробував штурмувати українські позиції в районі Терн. Успіху не мав. Ситуація контрольована.

Не полишають спроб російські окупанти протиснути нашу оборону на Сіверському напрямку. З початку доби Сили оборони відбили тут вже п'ять атак. Ще три боєзіткнення триває в районах Білогорівки, Виїмки та Роздолівки.

На Краматорському напрямку противник атакує за підтримки авіації. В районі Дружби завдано удару 26-ма некерованими авіаційними ракетами. Загалом, з початку доби на цьому напрямку відбулося вже 5 бойових зіткнень. Наразі, одне ще триває поблизу Андріївки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Використали "Нептун": Генштаб повідомив деталі нічних ударів по РФ

На Покровському напрямку на даний час російські окупанти проводять 11 штурмових дій. Всього з початку доби їх було вже 22. Половину з ворожих атак наші оборонці успішно відбили. Зараз точаться бої поблизу Сокола, Невельського, Нетайлового та Євгенівки.

На Курахівському напрямку кількість штурмових дій агресора зросла до чотирьох. Дві атаки наші воїни відбили, тривають бої поблизу Новомихайлівки.

На Времівському напрямку противник вже тричі атакував з початку доби. Наніс удар керованою авіаційною бомбою в районі Старомайорського. Усі спроби ворога просунутись вперед наші воїни відбили.

На Оріхівському напрямку до трьох попередніх штурмових дій окупантів додалась ще одна поблизу Новоданиліки. Ворожа спроба просунутися вперед успіху не мала.

На Придніпровському напрямку, в районі плацдарму на лівобережжі Дніпра, російський агресор намагається продовжувати активні дії неподалік Кринок. Тут з початку доби нашими воїнами вже відбито чотири ворожих штурми.

На решті напрямків обстановка без змін.

Армія РФ продовжує наступальні операції біля Липців, на північ від Харкова. Підтверджених змін на лінії фронту в цьому районі не було.

Українські сили оборони нещодавно відновили позиції в межах Вовчанська на північний схід від Харкова, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Генштаб доповів про ситуацію на фронті: ключове з вечірнього зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі