вівторок, 17 травня 2016 00:55

"Перемога Джамали — це перемога добра над злом"

— Джамала перемогла із піснею, насиченою смислом, неформатною для Євробачення, — каже продюсер Ігор Кондратюк, 54 роки. — У ній ідеться не про кохання, суть людини чи її місце на планеті, а про конкретні історичні події з однозначною назвою. Насамперед ця перемога — величезна справедливість для Джамали та її народу. Вона крута співачка, взяла своїм голосом. У пісні виразна кульмінація, яка виділялася на тлі попсової пісні Лазарева. Джамалі вдалося поєднати техніку й душевність. Вона обрала настільки унікальний формат, що її взагалі не можна ні з ким порівняти.

Його колега 59-річний Володимир Бебешко побоювався, що люди, які не знають про депортацію, не зрозуміють, про що йдеться у пісні "1944".

— Європа не переймається чужими клопотами. Не думав, що сприйме цю композицію. А європейці оцінили й проголосували. Високі шанси на перемогу мала Австралія, бо виступала хороша вокалістка. А в росіянина Лазарева було вражаюче шоу. Нагадувало поєднання попередніх виступів ро­сіян. Сама ж пісня не була ні свіжою, ні оригінальною, — говорить.

Учасниця Євробачення-2009 Анастасія Приходько, 29 років, найдраматичнішим називає те, що в підсумку залишилися Україна і Росія — два протилежні світи.

— Україна — майбутнє Європи, Росія — архаїзм, правонаступниця СРСР. У творчому плані ми остаточно попрощалися з цим архаїзмом. Важливо, що ми співаємо, пишемо вірші, малюємо, граємо в кіно зовсім не так, як нам нав'язує окупант. Наша найбільша перемога — вільна душа. З нею ми переможемо скрізь.

— Перемога Джамали — це перемога добра над злом, справедливості над неправдою, — каже Рефат Чубаров, 58 років, голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України. — Наша співачка зміцнила віру кримськотатарського народу в те, що окупанти рано чи пізно підуть геть і Крим знову буде український. Важливо, що вільні люди — європейці, американці, канадці — завжди на стороні правди і справедливості. Перемога Джамали — це відповідь волелюбних людей на агресію Росії, яку вона сіє по всьому світу.

Зараз ви читаєте новину «"Перемога Джамали — це перемога добра над злом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі