вівторок, 01 серпня 2017 00:10

Киянка Ганна Фесак мала славу найстильнішої акторки Голлівуду
5

актор Майк Мазуркі, справжнє ім’я — Маркіян Мазуркевич, народився у селі Купчинці на Тернопільщин
Фото: www.loff.it
Акторка Анна Стен, справжнє ім’я — Ганна Петрівна Фесак, народилися в Києві
Акторка Міла Йовович
Aкторка Міла Куніс, родом з Чернівців
Режисер Анатоль Літвак

Восени у США режисер Станіслав Сукненко, 62 роки, почне зйомки документального фільму "З України до Голлівуду". Картина розкаже історію американських акторів, режисерів і музикантів — вихідців з України.

— Матеріали збирав багато років. Зараз час, коли наша країна особливо цікава світу, — каже Станіслав Сукненко. — Українці багато зробили, аби Голлівуд сьогодні процвітав. Школа режисера єврейського походження з Тернопільщини Лі Страсберга випустила таких зірок, як Мерилін Монро, Джейн Фонда, Роберт де Ніро, Аль Пачино і багатьох інших.

Фільм буде побудований у вигляді щоденника 19-річної акторки, колишньої киянки Іванни Сахно.

— Покажемо хроніку: як вона потрапляє в Голлівуд, вивчає англійську, вчиться в школі Лі Страсберга, спілкується з агентами й колегами, ходить на кастинги. Іванна — розумна, а не "лялькова", яка хоче бути зіркою. Завжди пам'ятає, що вона — українка. Має одну бабцю в Криму, другу — в Західній Україні. Те, що відбувається на батьківщині — для неї дуже важливо. На кінофестивалі в Каннах вона вийшла на червону доріжку з плакатом на захист ув'язненого українського режисера Олега Сенцова.

Іванна — наш гід. Допомогла зустрічатися з теперішніми голлівудськими зірками, які народилися в Україні — Мілою Йовович, Мілою Куніс, Ольгою Куриленко. Також ходитиме Алеєю зірок у Лос-Анджелесі, буде шукати українців. Більшість із них адаптували прізвища на американський манір. Актор Джек Паланс, володар "Оскара-1992", насправді — Володимир Палагнюк. Киянка Ганна Фесак у 1930-х мала славу найстильнішої акторки Голлівуду. Відома під псевдо Анна Стен. З України походять режисери Анатоль Літвак, Едвард Дмитрик. Про Лі Страсбурга розповідатиме син і його численні учні. Але єдиний, хто в Голлівуді завжди наголошував, що він українець — актор Майк Мазуркі. Його справжнє прізвище — Мазуркевич.

Станіслав Сукненко веде пере­мовини про співпрацю з архівом Каліфорнійського університету Лос-Анджелеса та Британського кіноінституту.

— Хочемо показати фільм в американських університетах. Знаємо, хто з поляків — у Голлівуді, з німців, із французів, а з українцями — це біля пляма. Тому, американці, з якими спілкувалися, реагують дуже позитивно.

Проект "З України до Голлівуду" отримав від Держкіно 3 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Киянка Ганна Фесак мала славу найстильнішої акторки Голлівуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі