неділя, 24 грудня 2006 18:05

"Новий рік зустрічаю вдома"

Автор: фото: Олекса Красний
  Актриса Марина Яковлєва на зйомки завжди бере градусник і цукерки
Актриса Марина Яковлєва на зйомки завжди бере градусник і цукерки

У Києві на ринку "Оболонь" біля метро Героїв Дніпра знімали останні сцени для серіалу "Сестри по крові". Головну героїню грає російська акторка Марина Яковлєва, 47 років. Розмовляємо з нею на вулиці посеред декорацій — двох торговельних наметів. Візажисти поправляють акторці зачіску, дають у руки сценарій, щоб повторила роль. Яковлєва дістає з чорної шкіряної сумки пудреницю й сама підправляє грим.

— У мене в сумочці цілий склад, — розповідає. — Важить кілограмів п"ять. Тут термос із чаєм, печиво, цукерки. Косметика. Текст ролі. Записник. Градусник. Адже ми працюємо на вулиці, — пояснює. — Якщо сьогодні занедужаю, вся знімальна група завтра стоятиме без роботи. Тому, хочеш — не хочеш, треба стежити за здоров"ям. А от син у мене недавно захворів, — засмучується. — Три тижні провалявся в ліжку.

В актриси двоє синів від другого шлюбу, з актором Валерієм Сторожиком: 19-річний Федір і 17-річний Іван.

Сини дивляться серіал "Сестри по крові"?

— Шматками. Кажуть, нормально. Молодший цього року поступив на комп"ютерника. А старший — програміст. Спочатку думала, сини будуть акторами. Раніше їх запрошували на якісь конкурси і передачі. Але вони відмовлялися.

Новий рік разом будете зустрічати?

— Аякже! Із мамою прикрасимо ялинку в домі. У нас багато іграшок, радянських і сучасних. Також вішаємо на гілки яблука.

Додому колись запрошували Діда Мороза?

— Дід Мороз їх поздоровляв на міських ялинках. А додому приходив тільки раз. І то випадково. Мій знайомий актор з театру підробляв Дідом Морозом. Проходив повз наш дім і зайшов привітати. Так майстерно зіграв! Діти слухали його, відкривши рота. Коли мала років п"ять-шість, старша сестра забрала мене зустрічати Новий рік у гості. А мама лишилася сама. Зранку ми знайшли під ялинкою два одинокі подарунки з цукерками. І мені стало так сумно. Після того намагалася не лишати маму одну на свята. Вона живе зі мною.

Що готуєте на Новий рік?

— Сациві — східну страву з птаха. Олів"є, звичайно. Але головне — щоб був гарний настрій. Якось я зустрічала старий Новий рік у чужій компанії. Навіть із феєрверком. Але те свято для мене було жахливе. Я сиділа поруч із актором, у якого страшенно ревнива дружина. Я на того чоловіка просто подивилася, а вона аж піною вкрилася. Це був 2000 рік, і він пройшов жахливо — я потрапила в аварію. Відтоді зустрічаю Новий рік удома. І відмовляюся від спектаклів у переддень свят.

Чому?

— Якось грала у спектаклі перед Новим роком. Прийшла втомлена, голова розболілася. Лягла спати одразу після 12-ї. Потім весь рік у мене був невдалий.

А як же "ялинки", якими актори споконвіку заробляють під Новий рік?

— Ніколи не працювала Снігуркою, хоч і схожа на неї. Завжди відмовлялася від таких пропозицій, боролася зі стереотипом. Лише раз погодилася працювати в будинку культури на Воробйових горах ведучою концерту в костюмі Снігурки. Але в новорічних шоу участь беру. Навіть дачу побудувала на гроші, зароблені в новорічних програмах. Дачу свою жартома називаю "Снігуроньчина хатинка".

Це правда, що майже все там ви зробили своїми руками?

— Так. Мій сусід по дачі Єгор Кончаловський запитував, як так можна перевтілитися: на екрані одна, а тут із лопатою. Я сама саджала там кущі, квіти та дерева. Тягала шматки землі і складала їх у гірки. Мені цікаво возитися з землею. Вона мене заспокоює й умиротворює.

1959, 1 квітня — народилася в селі Зима Іркутської області
1976 — вступає до ГІТІСу
1980 — шлюб із актором Андрієм Ростоцьким
1982 — розлучається з Ростоцьким, акторка кіностудії ім. Горького
1985 — роль у фільмі "Після дощику, у четвер"
1991 — отримала водійські права, першу машину "ИЖ-каблук" купила на гонорар за роль у картині "Тінь Алангасара"
2000 — отримала звання заслуженої артистки Росії

Зараз ви читаєте новину «"Новий рік зустрічаю вдома"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі